Bot celebra la festa del vi Novell i l'Oli Nou

Redacció
17 de gener del 2016
Actualitzat a les 9:58h
L'esdeveniment ha servit per commemorar la festa de Sant Antoni.
L'esdeveniment ha servit per commemorar la festa de Sant Antoni. | Cedida

L'Agrícola Sant Josep de Bot ha celebrat avui la quarta edició de la Festa del Vi Novell i l'Oli Nou de Bot. L'esdeveniment ha servit per commemorar la festa de Sant Antoni i per donar a conèixer el vi novell d'esta població de la Terra Alta i el nou oli de la marca 1898, dedicat a Pablo Picasso, en honor a les seues estades a Horta de Sant Joan i al massís dels Ports a la darreria del segle XIX i a la primeria del XX.

La festa d'enguany ha estat apadrinada per Jaume Aguadé, crític vitivinícola i bloguer, responsable del web Vins de Catalunya, un dels portals més prestigiosos i seguits del sector. Aguadé ha assegurat que els aficionats al món del vi "tenen les seues mirades posades en els vins de la Terra Alta a causa de la revolució de qualitat que han experimentat en els últims anys". També ha subratllat el paper que tenen les cooperatives per crear les bases del consum de vi de qualitat al territori.

Per la seua banda, el president de l'Agrícola Sant Josep, Joaquim Aguiló, ha explicat que la cooperativa de Bot és un dels pocs cellers de Catalunya que embotella vi novell, per la qual cosa es va pensar en una festa per presentar-lo en societat i per donar-lo a conèixer. El president també ha destacat l'oli dedicat a Pablo Picasso, produït amb oliveres centenàries de la varietat empeltre.

La celebració ha consistit amb la presentació dels productes esmentats i una degustació de tots els vins de l'Agrícola Sant Josep acompanyats de punxades de pernil i llonganissa. La música l'ha posada el duo de jazz de Xavier Pié.