El Síndic intervé d'ofici davant el redactat final del nou Pla Hidrològic

per Redacció , Terres de l'Ebre, 14 de gener de 2016 a les 12:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge d'arxiu d'una acció simbòlica de la PDE contra el pla de conca. Foto: Sílvia Berbís


El Síndic de Greuges ha decidit obrir una actuació d'ofici per conèixer quines seran les actuacions que a partir d'ara portaran a terme el Govern de la Generalitat, i també les institucions europees, després que el Govern estatal haja aprovat mitjançant Reial Decret el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Segons recalca el Síndic, el Pla aprovat no incorpora cap de les propostes consensuades i proposades a Catalunya, en el marc de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.


El Síndic vol analitzar si este Pla incomplix les directives europees i les recomanacions que la Unió Europea va fer sobre esta qüestió, i, concretament, si s’ajusta a la Directiva europea de l'aigua i la Directiva relativa a la conservació d’hàbitats naturals i de la flora i fauna silvestres.

El Síndic s'ha adreçat al Defensor del Poble Europeu, al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que sembla que ha vist ignorades totes les al·legacions que havia presentat al Pla, i al Ministeri de Medi Ambient. 

 

Participació