Actes d’homenatge a l’escriptor riberenc Artur Bladé en el 20è aniversari de la seua mort

Redacció
12 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:32h
Esta setmana continuen els actes organitzats conjuntament des de Tarragona i les Terres de l’Ebre per commemorar el 20è aniversari de la mort de l’escriptor riberenc Artur Bladé i Desumvila (1907-1995). Este dijous, 14 de gener, dins de la Festa Major d’Hivern Sant Antoni 2016 de Móra d’Ebre, s’han previst dos activitats commemoratives: A les 18 hores, s’inaugurarà la placa que s’ha instal·lat al carrer dedicat a l’insigne escriptor de Benissanet i amb què l’Ajuntament amfitrió li vol retre homenatge. Una hora més tard, a la Sala d’exposicions Julio Antonio, organitzada per l’Associació Cultural la Riuada, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament morenc, hi haurà la inauguració de l’exposició dedicada a l’escriptor amb motiu del 20è aniversari de la seva mort, en què es mostraran fotografies d’Artur Bladé procedents del fons fotogràfic de l’Associació Cultural La Riuada. Seguirà la projecció d’una entrevista històrica realitzada pel periodista Gabi Sanz a l’homenatjat. La mostra es podrà visitar el divendres 15 i dissabte 16, de 19.30 a 21.00 hores, i el diumenge 17, de 12.00 a 14.00 hores.

D’altra part, divendres, 15 de gener, la seu dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona acolliran a les 19.30 hores, la Taula rodona ‘Homenatge a Artur Bladé i Desumvila’. Hi participaran com a ponents els filòlegs Ramon Marrugat i Josep Cid, l’historiador Francesc Roig, i el fill de  l’escriptor, Artur Bladé Font, la moderarà l’escriptor i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Magí Sunyer.

Per a la setmana que ve, també està previst l’acte ‘Recordem Bladé’, que es durà a terme el divendres 22 de gener a dos quarts de vuit del vespre a la sala d’actes del primer pis de la seu dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, a Tortosa.

Els actes commemoratius del 20è aniversari de la mort d’Artur Bladé Desumvila, que es van iniciar el passat mes de desembre i finalitzaran ben entrat este 2016, estan coordinats pel Departament de Cultura i Òmnium Cultural Tarragonès, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona; per l'Institut Ramon Muntaner i pels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i comptem amb la participació d’una quarantena d’entitats i institucions d’ambdós àmbits territorials, de la Diputació de Tarragona i de la Fundació Mútua Catalana. L’objectiu final de la celebració és difondre i posar en valor la trajectòria personal i literària de l’escriptor riberenc amb l'objectiu de reivindicar-lo com a intel·lectual català de primer ordre.