Gambús entra una bateria de preguntes al Parlament europeu sobre el pla de l'Ebre

Redacció
11 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:04h

Francesc Gambús, eurodiputat d'UDC. Foto: Tomàs Varga.


L’eurodiputat d’Unió Francesc Gambús ha entrat avui al Parlament Europeu una bateria de preguntes per interessar-se sobre la posició de la Comissió Europea respecte l’aprovació per part del govern espanyol del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. Amb esta mesura, Gambús inicia una sèrie d’accions parlamentàries per tal de frenar a Brussel·les este pla, que considera una “barbàrie ecològica i econòmica”, tal i com es va comprometre davant els dirigents de la Plataforma en Defensa de l’Ebre un cop aprovat pel Consell de Ministres en la seva reunió del passat divendres.

En concret, Francesc Gambús ha preguntat a la Comissió Europea quines mesures prendrà davant els reiterats incompliments de la Directiva Marc de l’Aigua per part del govern espanyol, no només en quan a terminis sinó també a objectius. Així, en el seu escrit, l’eurodiputat recorda que l’executiu de Mariano Rajoy va aprovar el pla de Conca de l’Ebre amb una setmana de retard i sense haver corregit les advertències de la pròpia CE en el seu informe del mes de març de 2015 sobre el respecte dels cabals ecològics i sense tenir en compte ni les indicacions de la Generalitat ni les del propi territori.

Francesc Gambús també interroga la CE sobre quines mesures prendrà per tal de preservar “la riquesa mediambiental” del Delta de l’Ebre i els calendari per aprovar o rebutjar els plans hidrològics presentats per cada estat membre.

L’eurodiputat ha lamentat l’escassa sensibilitat de l’executiu de Mariano Rajoy respecte les demandes del territori, “aprovant”, ha dit, “el pla de conca amb un reial decret i amb un govern en funcions. S’ha tirat pel dret sense intentar gens ni mica buscar una solució consensuada i viable per a totes les parts”, ha afegit.