El rapitenc Lluís Salvadó podria convertir-se en el nou conseller de Governació

Redacció
11 de gener del 2016
Actualitzat el 13 de gener a la 13:25h
Lluís Salvadó, durant la passada legislatura, al Parlament.
Lluís Salvadó, durant la passada legislatura, al Parlament.

El secretari general adjunt d’ERC, el rapitenc Lluís Salvadó, podria convertir-se en el conseller de Governació del nou govern català presidit per Carles Puigdemont. Segons ha publicat La Vanguardia, Salvadó, ex delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i actual diputat al Parlament de Catalunya i número 3 d’Esquerra Republicana de Catalunya, estaría en disposició d’assumir este càrrec com a titular d’una conselleria que dependria de la Comissió de Govern d’Afers Exteriors, Institucionals i Transparència, al capdavant de la qual se situa el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva. D'esta manera, substituiria al front del departament l'actual consellera Meritxell Borràs.

Salvadó, nascut a Sant Carles de la Ràpita el 1969, va ser delegat del Govern a les Terres de l’Ebre des del 2004 fins al 2010. Abans havia estat regidor de l’Ajuntament de la Ràpita entre 1994 i 2005, d’on va ser alcalde els anys 1996-1997. També va ser vicepresident del Consell Comarcal del Montsià i diputat provincial.

Membre fundador del Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI),  va iniciar la seua militància política a Catalunya Lliure des del 1988 fins al 1991, any en què va entrar a militar a Esquerra Republicana.  Del 1992 al 1994, va ser membre de l’executiva nacional de les JERC. Fou president de la Federació d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre des de l’any 2000 fins al 2004. Llavors, assumí la Secretaria d’Organització del partit a l’Ebre fins a l'any 2012. A nivel nacional, es va incorporar com a membre de l'Executiva Nacional d'ERC en 2010 en assumir la secretària de Política Territorial, Medi Ambient i Agricultura i un any després va ser designat sotssecretari de Relacions Institucionals.

En l’àmbit professional, té la titulació d’enginyer Industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC) i el Postgrau en Direcció General d’Empreses per la UOC. Va desenvolupar funcions directives durant 10 anys a l’empresa privada.