Puigdemont advoca per un «pacte nacional de l’aigua» que preserve l’Ebre

La defensa del riu i el rebuig al nou Pla de conca entren en l'agenda política catalana en el debat d'investidura

Carles Puigdemont, a la tribuna d'oradors del Parlament
Carles Puigdemont, a la tribuna d'oradors del Parlament | José M. Gutiérrez
Redacció
11 de gener del 2016
Actualitzat el 12 de gener a les 11:17h

Després que divendres passat el Consell de Ministres del Govern en funcions del PP aprovés el nou pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, este diumenge, la gestió de l’aigua i la defensa del riu van tindre també el seu protagonisme en el debat d’investidura del nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En el seu discurs d’investidura, mentre desgranava les prioritats del futur Govern que ha de culminar en 18 mesos el full de ruta cap a la independència, Puigdemont va assegurar que pel que fa als aspectes mediambientals que caldrà impulsar “un pacte nacional sobre l’aigua” a Catalunya que “que plantegi i superi els plantejaments anacrònics del Plan Hidrológico de l’Estat” i a més va situar esta proposta com a “més urgent que mai”.

Les paraules de Puigdemont arriben després que la Plataforma en Defensa de l’Ebre haja tornat a reactivar la lluita social i jurídica contra aquest pla i haja anunciat la convocatòria per al proper 7 de febrer a Amposta d’una gran manifestació de rebuig. En este sentit, el cap de files del PSC a la cambra catalana, Miquel Iceta, també va voler iniciar el seu discurs dirigint unes paraules de suport a la gent de les Terres de l’Ebre: “vull que les meves primeres paraules siguin una mostra de solidaritat i compromís amb la gent de l’Ebre en defensa del riu, que efectivament és vida, que és passat, present i futur, no només de les Terres de l’Ebre, sinó de tot Catalunya. Solidaritat i compromís contra el pla de conca de l’Ebre aprovat divendres pel govern un funcions del PP”.

 Així doncs, la lluita en defensa de l’Ebre ja ha entrat a l’agenda de la polñitica catalana i també en els despatxos del nou Govern.