El moviment veïnal enceta el 2016 reforçant les accions reivindicatives i de conscienciació per la gratuïtat de l’AP-7

Difondrà vídeos amb el testimoni de les persones que atenen accidents en el seu dia a dia

Sílvia Berbís
07 de gener del 2016
Actualitzat el 08 de gener a les 18:52h
El tall d'esta tarda a la carretera N-340, a Les Cases d'Alcanar.
El tall d'esta tarda a la carretera N-340, a Les Cases d'Alcanar. | Paco Molina

Durant les festes nadalenques, el moviment veïnal que cada setmana talla el trànsit en tres punts a la carretera N-340 -a l’Ametlla de Mar, les Cases d’Alcanar i Vinaròs- ha ideat i posat en marxa noves accions reivindicatives i de conscienciació per la gratuïtat de l’AP-7. Avui, en la represa dels talls, ha explicat als assistents la campanya Prou, amb pintades de siluetes al terra i la  col·locació de creus de cartró i que també inclourà la realització i difusió de vídeos que demanen precaució a la carretera, convidant les veus d’aquells que atenen emergències en el seu dia a dia.

“Volem conscienciar de l’ús de móvil i altres accions de risc al volant, entrevistant la gent que viu l’accidentalitat en el seu dia a dia, com mossos d'esquadra, bombers i familiars de les víctimes, aquelles que no s’han pogut acomiadar”, ha explicat Llorenç Navarro, copresident de la Federació de Veïns d’Amposta, l’entitat que impulsa el moviment veïnal transversal, al qual  també s’hi han adherit l’associació de veïns Migjorn de Vinaròs, l’Associació deTaxistes de les Terres de l’Ebre, la Federació Nacional de Transportistes d’Espanya i les Confederacions d’Associacions de Veïns del País Valencià i Espanya, entre d’altres.

Una accidentalitat, lamenta Navarro, en què encara incidiran negativament, pronostica, les noves rotondes que està construïnt Foment al llarg del tram ebrenc de l’N-340, amb les del Perelló i lL’Ametlla de Mar ja fetes. “Estes rotondes, unides a la línia contínua en llargs trams, no fan més que entorpir el trànsit en una carretera que ja està col·lapsada i que l’estiu podria ser caòtica”, afirma el líder veïnal.

El moviment continuarà tallant el trànsit setmanalment per seguir exigint la gratuïtat de l’AP-7, accions a les quals en sumaran altres: “El darrer diumenge del mes volem organitzar una fideuada reivindicativa a l’Ampolla, i al febrer a Vinaròs i al març a Amposta”, anuncia. Els veïns, comenta, també reclamen accions i reunions a Barcelona, València i Madrid, que aniran avaluant i concretant. “Ens reunirem amb Ximo Puig, l’Ada Colau i amb tothom que faça falta i que creguem que poden aportar solucions per tal que els governs s’involucren en esta petició i que puguem aconseguir l’autopista gratuïta. No volem bonificacions, volem que s’acabe una concessió que ja hauria d’estar alliberada des de fa molts anys”, sosté.