L'Associació Engrescats gestionarà la gossera municipal d'Amposta

L'Ajuntament farà una aportació anual de 14.000 euros per al manteniment de l'equipament

Redacció
07 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:43h
Membres d'Engrescades amb l'alcalde d'Amspota i el regidor de Medi Natural.
Membres d'Engrescades amb l'alcalde d'Amspota i el regidor de Medi Natural. | Cedida
L'Associació d'Engrescats de les Terres de l'Ebre gestionarà, a partir d'aquest 2016, la gossera municipal d'Amposta, ubicada a la C-12 a la sortida de la ciutat. Així es desprèn del conveni que han signat l'Ajuntament i l'entitat, en què el consistori fa una aportació de 14.000 euros a les Engrescades per al manteniment i gestió de la gossera.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i el regidor de Serveis Municipals, Pagesia i Medi Natural, Dani Forcadell, van visitar les instal·lacions per formalitzar aquest traspàs.

Es tracta del compliment d'un compromís electoral adquirit amb l'associació, que des de la seua creació treballa, de forma altruista i completament voluntària, per a la protecció dels gossos a través de cases d'acollida i fomentant l'adopció dels animals. L'Associació d'Engrescats ja havia reivindicat la seua voluntat de poder gestionar la gossera per disposar de més espai per acollir els animals que recullen del carrer fins que no són adoptats.

Ara, l'entitat, que s'ha mostrat molt satisfeta amb aquest nou projecte, treballarà per canviar el model de gossera. "Hi ha molta feina a fer", assenyalen, "els gossos que hi ha estan bé, sans i ben alimentats, però aquest no és el model que ens agrada per a ells". "El nostre objectiu és trobar-los casa ja que la majoria fa més de tres anys que viuen en una gossera petita i tancats. Buscarem la manera de que siguen feliços el temps que estiguin allí".

L'alcalde d'Amposta s'ha mostrat convençut que la tasca de l'Associació d'Engrescats a les Terres de l'Ebre en la protecció dels animals serà excel·lent. "Amb el mateix cost que fins ara es dóna sortida a una reivindicació feta des del voluntariat de la ciutat", afegeix Tomàs. Tant l'alcalde com el regidor de Serveis Municipals, Pagesia i Medi Natural han volgut agrair el paper fet fins ara per l'Associació per a la Defensa dels Animals Abandonats, que havia gestionat l'equipament els últims anys.

La gossera municipal té capacitat per a una trentena de gossos. Actualment hi ha 23 animals.