Quadres d'ERC a l'Ebre demanen que Mas faça un pas enrere

Adam Tomàs i regidors d'Amposta es mostren obertament partidaris a forçar un canvi de candidat de JxSí per evitar anar a eleccions | L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, partidari d'anar a eleccions | Membres de la CUP al territori no amaguen la seua decepció

Redacció
04 de gener del 2016
Actualitzat el 05 de gener a les 11:18h
Adam Tomàs, alcalde d'Amposta.
Adam Tomàs, alcalde d'Amposta.

Adam Tomàs, alcalde d'Amposta.



El 'no' de la CUP a investir Artur Mas ha fet reaccionar sectors d'ERC partidaris a desencallar la situació provocant un pas al costat, o directament, un pas enrere del candidat de JxSí.

Si ahir al vespre el diputat electe d'ERC al Congrés Joan Tardà afirmava que "per patriotisme, tots haurien de fer el que calga per evitar noves eleccions", i avui emplaçava Artur Mas a fer "un pas al costat", quadres destacats dels republicans al territori s'han sumat amb contundència a la proposta, començant per l'alcalde d'Amposta i secretari d'organització de la federació d'ERC a l'Ebre, Adam Tomàs, que ahir també emplaçava des del seu compte de Twitter a canviar de candidat.
 Una proposta que ha trobat suports entre els seus regidors al govern municipal, com el responsable de Serveis Municipals, Pagesia i Medi Natural, Dani Forcadell, i el regidor de Mitjans de Comunicació i estes, Ramon Bel.
Des d'ERC Tortosa, però, les coses es veuen de manera diferent. Un dels seus membres destacats, el president local Marc Puigdomènech, carregava així contra la CUP:
 Un altre dels polítics ebrencs més actius ahir a Twitter, va ser el diputat electe de Democràcia i Llibertat al Congrès i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que es va mostrar molt crític amb el funcionament intern de la CUP i va assegurar que anar a eleccions "és el millor".Entre els membres de la CUP al territori se'n desprèn també una pluralitat d'opinions respecte la decisió de no investir Artur Mas. Dos dels regidors de la formació al territori, Dayano Santiago (Deltebre) i Raül Najas (Ulldecona), també han dit la seua en les últimes hores a través de les xarxes socials. Aquest darrer no ha amagat la seua decepció. Tots dos, però, emplacen ERC a moure fitxa.