aigua

MAPA Els municipis ebrencs amb l'aigua més cara i més barata

Els habitants de l'Ametlla de Mar paguen 1,97 euros per cada metre cúbic, mentre que als veïns de La Sénia els costa 1,03 euros

per Andreu Oliveras , Terres de l'Ebre, 29 de desembre de 2015 a les 13:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L'Ametlla de Mar és el municipi on l'aigua és més a les Terres de l'Ebre. Un cop sumades les taxes de clavegueram i el cànon de l'aigua, el preu per metre cúbic és de 1,97 euros. És gairebé un euro més cara que el que paguen a la Sénia (1,03), el municipi del territori on l'aigua és més barata. Tot i aixo, les Terres de l'Ebre és una de les zones del país on l'aigua té un preu més assequible. 


L'Agència Catalana de l'Aigua ha elaborat un mapa amb els municipis de més de 5.000 habitants i les capitals de comarca on s'hi comparen els preus de cadascuna de les poblacions. A Piera, el municipi de Catalunya amb l'aigua més cara, paguen 3,34 euros per cada metre cúbic. L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Arenys de Munt (Maresme) i Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) segueixen Piera en el rànquing de les ciutats amb l'aigua més cara del país. 

A l'altre costat hi ha Vielha, Sort (Pallars Sobirà), el Pont de Suert (Alta Ribagorça) i la Roca del Vallès (Vallès Oriental), les quatre úniques poblacions on el preu final de l'aigua és inferior a l'euro per metre cúbic.

 

Arxivat a:
Societat, aigua, preu, ACA
Participació