L'Ajuntament d'Amposta compra l'antic edifici del Sindicat per 340.000 euros

Es tracta d'un edifici noucentista, datat als anys 20 del segle passat.
Es tracta d'un edifici noucentista, datat als anys 20 del segle passat. | Ajuntament d'Amposta
Redacció
24 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:53h

L'Ajuntament d'Amposta ja és propietari de l'antic edifici del Sindicat Catòlic, més conegut popularment com Sindicat, ubicat a l'avinguda de la Ràpita número 43. Este matí s'ha formalitzat l'operació de compra-venda de l'edifici per un preu de 340.000 euros a l'entitat bancària que n'era propietària fins ara. La compra de l'edifici s'ha fet a través d'una subvenció que ha atorgat la Diputació de Tarragona. D’esta manera, l’Ajuntament ha sumat al conjunt d’edificis municipals un edifici emblemàtic que forma part del patrimoni arquitectònic, cultural i social d'Amposta.

Es tracta d'un edifici noucentista, datat dels anys 20 del segle passat, amb una superfície total de 465 metres quadrats repartides en dos plantes. La façana està protegida dins del POUM. "Al febrer, en una moció des de l'oposició ja vam reclamar que l'Ajuntament negociés la compra de l'edifici, que va sortir a la venda al desembre del 2014", ha recordat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot afegint: "va ser una de les primeres coses que vam fer en assumir el govern municipal".

Sobre els usos d'este edifici que ara és municipal, l'alcalde avança que la voluntat és instal·lar-hi tots aquells serveis relacionats amb les polítiques actives d'ocupació, "amb oficines i aularis per a formació". Els serveis tècnics de l'Ajuntament estudiaran quin tipus d'obra és necessària per adequar-lo.