Movem denuncia l’incompliment dels convenis signats entre l’Ajuntament i els pobles de Tortosa

Redacció
15 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:48h
El portaveu de Movem Tortosa, amb els diferents representacions de la formació als pobles.
El portaveu de Movem Tortosa, amb els diferents representacions de la formació als pobles. | Cedida

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan i els representants de la formació als consells de barri de Vinallop i Els Reguers, d’Astrid Vidiella i Lorena Buch i Ramon Pujol, regidor de Movem a l’EMD de Jesús, han denunciat  una vegada més "la discriminació" que pateixen el pobles del municipi en relació a l’Ajuntament de Tortosa "per la manca de inversions que s’estan produint  als cinc pobles de la capital del Baix Ebre", segons van exposar este dilluns en roda de premsa.

Així, Jordi Jordan, va recordar que l’equip de Govern de CiU amb el suport d’ERC i PP "ha tornat a incomplir els convenis  signats entre l’Ajuntament i les diferents EMD’s". De fet, Jordan ha recordat que "els diners en inversions que es van prometre per a cada poble des del 2009 no s’han complert mai, i el 2016, una vegada més, ens trobem amb el mateix incompliment i la falta de respecte cap a Jesús, Bítem i Els Reguers". Per això, el regidor de Movem va reptar a l’alcalde que “reconegue l’error de signar uns convenis que mai s’han complert i afronte el problema modificant-los i adequant-los a la realitat o que pague als pobles allò que els pertoca".

D’altra banda, Ramon Pujol, regidor de Movem a l’EMD de Jesús i responsable de Descentralització de Pobles de Movem va denunciar la poca execució pressupostària que s’està realitzant als cincs pobles de Tortosa, la qual cosa va qualificar de "greu" tenint en compte que estan lluny de l’Ajuntament matriu, Tortosa, i tenen moltes necessitats. Pujol va posar com  exemple l’EMD de Jesús, recordant que ni de lluny "s'atorgarà ni la meitat dels 300.000 euros que li pertoca i així no podem fer política i dotar de serveis als nostres conciutadans". A més a més, reitera que els convenis estan per complir-se, i que són conscients que els temps són difícils però assegura que sempre es poden trobar solucions, ja que els pobles fa molts anys que no reben la quantitat corresponen.

En finalitzar la roda de premsa, Jordan va explicar que esta estudiant la possibilitat de tirar endavant una moció dins de l’any vinent per defensar els cinc pobles del municipi i buscar una solució econòmica que s’adeqüe als temps que estem vivint.