La Terra Alta presenta els vins al sector de la restauració i l'hostaleria de Barcelona

Redacció
11 de desembre del 2015
Actualitzat a les 9:02h
Imatge de dues de les Garnatxes blanques que es van tastar a la jornada
Imatge de dues de les Garnatxes blanques que es van tastar a la jornada

Imatge d'arxiu de dos copes de vi Terra Alta elaborat amb garnatxa blanca.


‘Els vins de la Terra Alta, tresors per descobrir’ és el lema de la iniciativa que dilluns 14 de desembre aproparà els vins de la Terra Alta als professionals de la restauració i hostaleria de Barcelona i rodalia. Al voltant de 100 vins de 19 cellers estaran presents a la mostra que tindrà lloc al Palauet de passeig de Gràcia, una joia modernista de 1906.

La comitiva estarà presidida per Carles Luz i Muñoz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa, i representants del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Entre els presents hi haurà també un important nombre d’alcaldes i consellers comarcals de la Terra Alta.

Al llarg de la tarda (a partir de les 16.30 h i fins a les 21 h) es podran degustar vins de la gamma mitjana-alta de la Terra Alta, molts dels quals estan guardonats per reconeguts concursos i guies en l’àmbit nacional -premis Vinari, la Guia Peñín i la Guia de Vins de Catalunya- i internacional, com ara el concurs Grenaches du Monde, en què la DO Terra Alta ha estat la denominació d’origen més guardonada del món, i amb molt bona crítica per part de la premsa especialitzada.

L’objectiu que es perseguix amb esta iniciativa, que s’inscriu dins el marc del projecte Terra Alta +, impulsat per part del Consell Comarcal de la Terra Alta i basat en la cooperació público-privada, és el de donar a conèixer en profunditat el sector del vi de la Terra Alta entre els professionals de la restauració de Barcelona, així com entre els prescriptors del vi i premsa especialitzada, per tal d’afavorir una major implantació dels vins de la comarca en este mercat en els pròxims anys i contribuir a la consolidació dels cellers de la Terra Alta com a sector estratègic en termes de generació de riquesa i creació de llocs de treball.

Esta acció l'ha subvencionat el Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i l'ha cofinançada el Fons Social Europeu i el Servei Públic d'Ocupació Estatal, del ministeri de Treball i Seguretat Social.