Miquel Aubà (ERC): «Defensarem les Terres de l'Ebre davant d'un Estat que no ens ha tingut en compte»

Redacció
10 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:42h
Els caps de llista d'ERC per la demarcació de Tarragona, Miquel Aubà i Jordi Salvador a l'estació de tren de Flix.
Els caps de llista d'ERC per la demarcació de Tarragona, Miquel Aubà i Jordi Salvador a l'estació de tren de Flix. | Cedida

Els caps de llista d'ERC per la demarcació de Tarragona, Miquel Aubà i Jordi Salvador, a l'estació de tren de Flix. Foto: Cedida


El cap de llista d'ERC al Senat per la demarcació de Tarragona, el gandesà Miquel Aubà, va denunciar este dimecres des de l'estació de ferrocarril de Flix que "l'Estat espanyol, per la seua manca de sensibilitat cap a les Terres de l'Ebre, no ha solucionat els problemes que venim patint des de fa tants anys". El cap de llista pel Senat va posar com a exemple el tancament de totes les estacions de tren a la Ribera d'Ebre i la manca de freqüències de pas de trens, fet que pot comportar que la línia de ferrocarril que passa per la comarca acabe convertint-se en una línia residual. Aubà ha recordat que "esta és una infraestructura molt necessària, perquè, a més a més, està inclosa dins del Pla d'emergència nuclear (PENTA) i, per tant, no es pot quedar així". També ha posat com a exemple dels problemes que no resol l'Estat el mal estat del ferm de l'N-420 entre Móra d'Ebre i Falset i la no-construcció de les variants de Gandesa i Corbera d'Ebre malgrat tindre els projectes constructius redactats i les partides pressupostàries per executar-se. És per això que Aubà ha manifestat que ERC anirà a Madrid "a defensar el vot de les Terres de l'Ebre davant d'un Estat que no ens ha tingut en compte". I ha exigit que, "mentre estiguem pagant els impostos a Madrid, l'Estat té l'obligació d'invertir a les comarques del territori".

El cap de llista al Congrés, Jordi Salvador, d'altra banda, va destacar que "a més d'anar a Madrid a defensar el projecte català" ERC també sumarà els seus vots a "la defensa de les classes treballadores i en tot allò que faça reduir l'atur i atraure inversions al territori". El candidat republicà va recordar el caràcter industrial de la Ribera d'Ebre i l'augment de l'atur que ha patit els darrers anys. Per fer-hi front va demanar la necessitat d'invertir en infraestructures per transportar les mercaderies necessàries i també a oferir unes millors tarifes elèctriques. Uns requisits que els diferents governs espanyols no complixen, segons va denunciar.

Els caps de llista d'Esquerra Republicana a les eleccions generals espanyoles per la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador i Miquel Aubà, van fer campanya este dimecres a la tarda a la Ribera d'Ebre on van mantenir diverses reunions i actes.  Després de la roda de premsa, els candidats van reunir-se amb el Comitè d'Empresa d'Ercros a Flix.