El Corredor, el port dels Alfacs, l'estació de mercaderies i l'A-7, propostes socialistes a l'Ebre de cara a les generals

Redacció
09 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:09h
Sabaté, Alcoverro i Esmel han presentat propostes programàtiques per reactivar l'economia.
Sabaté, Alcoverro i Esmel han presentat propostes programàtiques per reactivar l'economia. | PSC
 
La derogació de la “nociva” reforma laboral aprobada pel PP i CiU será una de les primeres mesures que prendran els socialistes en cas que arriben al poder. Així ho ha destacat este matí el cap de llista al Senat per la circumscripció de Tarragona i Terres de l’Ebre, qui ha afirmat que la reforma ha representat una “involució de 200 anys fent més indefensos els treballadors”. Segons Sabaté, “en l’àmbit laboral la dreta, tant la catalana com l’espanyola, sempre es posen d’acord”, ha etzibat.

Acompanyat dels candidats al Congrés, Víctor Alcoverro i Teresa Esmel, també ha detallat algunes de les propostes socialistes davant una situació econòmica que “exigix respostes” i que passen, principalment, “per un acord estratègic per la internacionalització de les empreses, la cohesió social i la competitivitat”. Tal com recull el PSC en una nota de premsa, també ha apuntat la importància d’una nova transició energètica en línia amb l’Estratègia per al Creixement 2020 de la Unió Europea i per augmentar la inversió en recerca, desenvolupament i innovació. I tot, lligat a millorar l’educació, que, segons Sabaté, ha d’anar vinculada a l’economia ampliant l’educació obligatòria, que proposen dels 0 als 18 anys, i apostant per la formació professional.

Quant a propostes concretes, els socialistes es comprometen amb un ingrés mínim vital per als majors de 45 anys durant 24 mesos i a partir dels 52 anys amb caràcter indefinit fins que troben faena. El cap de llista ha recordat que “el 22% dels aturats a les Terres de l’Ebre són majors de 45 anys i amb més de 24 mesos a l’atur, que significa que ja no disposen de prestació”. La candidatura socialista proposa simplificar els contractes laborals en tres tipus: indefinit, temporal i de relleu i per a la formació.

Els socialistes han volgut remarcar que, a diferència d’altres partits, tenen programa específic per a les Terres de l’Ebre, en el que insistixen en la importància de les infraestructures per al creixement econòmic del territori. En este sentit s’han compromés a completar la construcció del corredor ferroviari del Mediterrani,  posant en valor l’estació de mercaderies de l’Aldea i el port dels Alfacs; el traçat de l’A-7 entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant, i apostar per la recerca i el coneixement “que generen i ímputs positius per a les empreses i en millorar la seva competitivitat”. Així, més enllà de reforçar la recerca a la Universitat Rovira i Virgili, s’han compromès de nou a recuperar la línia de finançament de programes de recerca, mitjançant el Instituto Geográfico Nacional a l’Observatori de l’Ebre, institució de la Universitat Ramon Llull.

Sabaté també ha advertit que la nova dreta, la de Ciudadanos, encara fa una aposta més ultraliberal, amb propostes com la del contracte únic, “molt més nociva per als interessos dels treballadors”.