L'exbisbe de Tortosa Xavier Salinas podria ser expulsat de l'Església, acusat de tenir relacions amb una dona casada

Segons la denúncia, la dona, militant del PP, va treballar durant uns mesos com a secretària particular adjunta

Redacció
09 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:09h
Xavier Salinas en una missa a la catedral de Palma de Mallorca.
Xavier Salinas en una missa a la catedral de Palma de Mallorca. | Religión Digital

Xavier Salinas en una missa a l'església del seminari. Foto: Religión Digital


El que va ser bisbe de Tortosa durant 15 anys fins a finals del 2012 i actual bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, s'enfronta a l'expulsió de l'Església per tenir, presumptament, relacions amb una dona casada, segons ha publicat el Diario de Mallorca.

Salinas va ser cridat a consultes la setmana passada al Vaticà, on, durant 4 dies, va donar explicacions sobre la seua presumpta relació amb una dona casada, amb la qual hauria trencat el seu celibat. De fet, la relació entre ambdós hauria provocat el divorci de la dona.
Va ser l’exmarit de la dona, un alt funcionari del Consell mallorquí, qui va denunciar el cas. La Nunciatura va fer arribar la querella a Roma. La denuncia afirma que Salinas i esta dona –una militant del PP que va treballar durant uns mesos com a secretària particular adjunta per a assumptes institucionals del bisbe Salinas – haurien dut a terme actuacions “contràries a la doctrina catòlica” i dixa entreveure una “relació sexual consentida entre el bisbe i la dona”, segons afirma també eldiario.es.

La denuncia inclouria proves contundents com missatges de contingut amorós, fotografies que els implicaria a tots dos fora dels horaris laborals i fins i tot un informe d’una agència de detectius privats, a més de declaracions de testimonis.

Diferents fonts han assegurat al diario.es que l’expulsió de Salinas és “imminent”. En qualsevol cas, l’exbisbe de Tortosa s’enfrontaria a la suspensió del sacerdoci o la retirada en un convent.

Després de l’esclat del cas, la diòcesi de Mallorca s'ha vist obligada a emetre un comunicat per sortir al pas de les acusacions, en què es limita afirmar que Salinas va ser efectivament a Roma la setmana passada però “per tractar temes d'índole patrimonial” i asseguren que “el prelat no té consciència d'haver actuat en contra de la Doctrina de l'Església Catòlica”.

Xavier Salinas va ser nomenat bisbe de Tortosa el 1997, provinent del bisbat d'Eivissa. Durant 15 anys, fins al 2012, va viure moments socialment intensos, com ara la lluita contra el transvasament de l'Ebre, cap al qual va mostrar la seua oposició afirmant que les Terres de l'Ebre ja havien sigut prou solidàries.