Els animalistes denuncien, de nou, els bous a la mar de les Cases d'Alcanar

Demanen sancions de fins a 600.000 euros i la inhabilitació de l'Ajuntament per celebrar correbous

Redacció
03 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:04h
Imatge dels bous a la mar de les Cases.
Imatge dels bous a la mar de les Cases. | Actyma

Imatge dels bous a la mar de les Cases. Foto: Actyma


L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha interposat una nova denúncia davant la Delegació Territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre, contra els organitzadors, controladors, comissió de bous, i el tècnic municipal responsables de la celebració dels 'Bous a la mar' al recinte portuari de les Cases d'Alcanar durant els dies del 19 al 22 d'agost de 2015, per presumpte incompliment de la Llei de de regulació d'els festes tradicionals amb bous, i de la Llei de de ports de Catalunya.

Esta no és la primera vegada que els animalistes denúncien els bous a la mar de les Cases d'Alcanar. La Sentència 402/2013, del Jutjat del Contenciós-Administratiu nº 1 de Tarragona, va donar la raó a una denúncia contra esta modalitat taurina. Una sentència que segons defensa ACTYMA suposa "la prohibició" d'esta modalitat en els espectacles de correbous a Catalunya. Segons havia advertit el jutge en la seua sentència, el fet que els bous a la mar es celebressen en un recinte obert, com és el mar, implicava un incompliment del precepte legal, l'art. 4 de la Llei 34/2010, que obliga que els toros estiguen en un recinte tancat. En 2014, després d'una altra denúncia de ACTYMA, la Generalitat de Catalunya va sancionar els organitzadors de l'espectacle dels bous a la mar de les Cases d'Alcanar amb una multa de 600 euros.

Després d'estos fets, l'Ajuntament d'Alcanar va buscar una sortida: instal·lar barreres de fusta dins de l'aigua, al recinte portuari, subjectes a terra amb peus de formigó, que unides a les barreres a terra, configuren un recinte tancat. Una proposta que els animalistes consideren "absurda" i igualment "fraudulenta", per això consideren que "la quantia de la sanció deu ser màxima" a més de "inhabilitar l'Ajuntament d'Alcanar" per no celebrar correbous "durant dos anys, ni en Alcanar ni a Les Cases d'Alcanar ".

ACTYMA considera que estos fets suposen 4 infraccions "molt greus" de la Llei 34/2010 de regulació d'els festes tradicionals amb bous, sancionables "amb multes d'entre 60.001 euros o 150.000 euros cadascuna", que tenint en compte "la transcendència social i reiteració "podria sumar un total "d'entre 240.000 euros i / o 600.000 euros ", ja que, segons estimen els animalistes," aquesta activitat "contra legem" s'ha repetit amb contumàcia ".