Deltebre tindrà una nova biblioteca ubicada al Centre Cívic el 2016

L’equipament tindrà un cost aproximat de 850.000€, dels quals l’Ajuntament n’aportarà 150.000€

Redacció
03 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:04h
Recreació virtual de l'interior de la futura biblioteca.
Recreació virtual de l'interior de la futura biblioteca. | Cedida

Recreació virtual de l'interior de la futura biblioteca. Foto: Cedida


L’Ajuntament de Deltebre ha realitzat la presentació pública del nou projecte de Biblioteca municipal al Saló de Plens del consistori per tal de donar a conèixer els detalls del futur equipament municipal.

En este sentit, la Biblioteca s’ubicarà al Centre Cívic de Deltebre i comptarà amb 1.300 metres quadrats de superfície útil que s’aprofitaran amb diverses aules de treball, una sala d’actes i d’exposicions, un espai d’imaginació, així com altres zones dedicades a l’aprenentatge i al foment de la cultura entre els més menuts i els grans.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha mostrat satisfet perquè “la construcció d'este equipament era un dels objectius principals de l'equip de govern atesa la necessitat i la demanda constant de la ciutadania”. L’alcalde ha afegit que “l’actual equip de govern ha treballat incansablement per a poder aprofitar la subvenció existent adaptant el projecte de la Biblioteca al context i a la realitat actual del municipi”.

La Biblioteca tindrà un cost aproximat de 850.000€ dels quals l’Ajuntament de Deltebre n’aportarà 150.000€. La resta de fons econòmics provindran de subvencions de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona. De fet, este és un projecte inclòs en el Pla Especial de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

La tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carme Franch, ha explicat que “per a Deltebre una nova Biblioteca significa dotar a la ciutadania d’una nova eina cultural i d’un nou espai de relació humana que permetrà l’accés a la cultura i el creixement personal i col·lectiu”.

La nova Biblioteca també incorporarà un arxiu municipal, de manera que l’actual Centre Cívic esdevindrà el nou Centre Cultural de Deltebre. Les obres començaran a principis de l’any vinent i es preveu que estiguen finalitzades durant el tercer trimestre de l’any.

Cal destacar que una de les sales de lectura de la nova Biblioteca portarà el nom d’Eliseo Vives en motiu de la seua donació de les obres complertes de Josep Pla amb una enquadernació especial.
 

Recreació virtual de l'interior de la futura biblioteca. Foto: Cedida