El 'Verge de la Cinta' incrementa un 14% l’hospitalització a domicili

En el darrer any, les intervencions quirúrgiques també han augmentat un 3,5% | És l’únic centre assistencial de la província de Tarragona que enguany ha rebut la distinció Top 20

Redacció
02 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:03h
Imatge de la roda de premsa on s'han presentat les dades.
Imatge de la roda de premsa on s'han presentat les dades. | Cedida

En el darrer any, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha incrementat la cirurgia major ambulatòria un 16%; l’hospitalització domiciliària, un 14%, i les intervencions quirúrgiques, un 3,5%. Pel que fa a l’activitat de proves complementàries, també s’hi constata un increment generalitzat.

Segons l’evolució de l’últim any, les urgències ateses han augmentat un 4,5%, però en canvi hi ha una tendència a disminuir els ingressos urgents. Pel que fa a l’atenció ambulatòria, les visites s’han incrementat en un 9%, i l’atenció dels pacients a l’hospital de dia, un 12,5%.

Totes estes xifres s’emmarquen en l’evolució a l’alça de l’activitat que ha dut a terme l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, des del tancament de l’exercici de 2014 fins a l’estimació de dades a final del 2015. Els resultats han servit per a consolidar-lo com el centre de referència de les Terres de l’Ebre, i com l’únic centre assistencial de tota la província de Tarragona que enguany ha rebut la distinció Top 20, uns premis convocats per la prestigiosa firma IASIST.

El centre sanitari de les Terres de l’Ebre ha assolit este premi Top 20 en l’apartat de Gestió Hospitalària Global per quart any consecutiu. Esta distinció el situa el cinquè de la seua categoria de 37 centres hospitalaris analitzats a tot Espanya.