La Comunitat de Regants de l'Esquerra incorpora per primera vegada una dona entre els càrrecs directius

Constituïts els nous òrgans de govern de la Comunitat de Regants de l’Esquerra

Redacció
01 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:43h
La Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre ha constituit els nous òrgans de govern i per primera vegada una dona ocupa un càrrec comunitari rellevant en esta entitat centenària. Es tracta de Teresa Culvi, ex regidora per CiU, que ha estat elegida tresorera de l’entitat per unanimitat de tots els membres. Mai abans, des de la constitució de la Comunitat l’any 1907, una dona havia ocupat un dels càrrecs executius. Víctor Delsors presidix l’ens i Francisco Casanova asumix de nou la presidència de la Junta de Govern, que n’és l’òrgan executiu.

La celebració de la Junta de Constitució, en la qual s’ha aprovat el repartiment de càrrecs en la nova Junta de Govern, ha marcat l’inici d’un nou mandat a la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre. S’ha completat així un procés iniciat en la Junta General Ordinària del passat 7 de novembre en què es va renovar, per elecció directa, el càrrec de president de la Comunitat, que ocupa Víctor Delsors.

Francisco Casanova, en representació de Tramontano, S.L., repetirà en el càrrec de president de l’òrgan executiu de la Comunitat acompanyat per Javier Casanova Casanova com a vicepresident, Joaquín Franch Sorribes com a secretari, Teresa Culvi Porres com a tresorera i José Franch Agramunt com a president del Jurat de Regs, a més dels vocals titulars Hilario Franch Bo, Domingo Alcalà Sorribes, Manolo Masdeu Eixarch, Pablo Marin Serral i Raul Callau Casanova.

Es completa així una Junta de Govern que per primera vegada està formada per 10 membres, després de la recent aprovació d’una reforma parcial de les Ordenances i Reglaments de la Comunitat per ampliar el nombre de vocals titulars, de 6 a 10, “amb l’objectiu que en totes les decisions que es prenen a l’entitat estiguen representades les opinions, els criteris i les sensibilitats de tot el territori que constituix l’àrea regable”, explica  l’ens en un comunicat.

Paral·lelament a la constitució de la Junta de Govern, s’ha fet la instal·lació del Jurat de Regs, l’òrgan comunitari a qui correspon intervenir en les qüestions sobre l’aprofitament de l’aigua, examinar les denúncies per infracció de les Ordenances i celebrar els corresponents judicis, imposant als infractors les sancions pertinents. Formen el Jurat de Regs els vocals titulars José Juan Sorribes, Jordi Roiget, Diego Reverté, José Mª Carles i José Arques.