Moció unitària a Amposta per reclamar que no es retire cap ambulància a les TE

Redacció
30 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:02h
Els quatre grups municipals amb representació a l'Ajuntament d'Amposta presentaran al ple ordinari d’esta nit una moció conjunta per "demanar que no es retire cap ambulància a les Terres de l'Ebre". La moció reclama que no hi haja retallada del servei “ni total ni parcialment i que a més a més, en aquelles unitats que fa quatre anys es van retallar, tornen a donar servei les 24 hores", tot argumentat que "amb el nou concurs d'adjudicació del servei hi haurà poblacions amb una manca greu de cobertura sanitària". També acorda que "des de l'Ajuntament es doniesuport a la iniciativa de la plataforma ciutadana Salvem les ambulàncies de les Terres de l'Ebre, alhora que es promoguen mesures en este sentit des del consistori".

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, que ha presentat públicament el contingut de la moció acompanyat de la resta de portaveus municipals, ha denunciat també "la falta de participació del món local en el procés de licitació del servei". "No ens hem assabentat de la situació fins que s'ha implementat el concurs", ha reblat Tomàs, tot assenyalant que en el cas d'Amposta, s'ha passat de dos ambulàncies de dia i dos ambulàncies de nit a dos de dia i una de nit. "S'incorpora el que ens diuen un vehicle de resposta ràpida, seguint el model anglosaxó", ha explicat, "potser serà més eficient, però el fet de no haver pogut participar en un debat real sobre com fer-ho, ens fa estar més recelosos".

La portaveu de Convergència i Unió, Isabel Ferré, ha destacat que "esperem que ens escolten perquè no haguem de continuar reivindicant una cosa que creiem que és de justícia".
Per la seva banda, el portaveu dels Socialistes, Francesc Miró, considera que "esta és una oportunitat d'estar al costat de la gent com a representants polítics, i ha fet notar la unitat de tots els grups polítics municipals en qüestions com esta.

Finalment, el regidor Germán Ciscar també ha posat èmfasi amb la necessitat de fer front comú davant de totes aquelles coses que impliquen el benestar de les persones.