Ascó celebrarà este cap de setmana la 7a Fira de Nadal i la 5a Mostra del Cava

Redacció
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:33h
Cartells de la Fira de Nadal i la Mostra de Cava.
Cartells de la Fira de Nadal i la Mostra de Cava. | Cedida

Cartells de la Fira de Nadal i la Mostra de Cava. Foto: Cedida


El municipi d’Ascó celebrarà este cap de setmana vinent, 28 i 29 de novembre, la 7a edició de la Fira de Nadal i la 5a Mostra del Cava. Dos certàmens que suposen un impuls per al turisme i el comerç de la població de la Ribera d'Ebre. 

La Mostra del Cava s’ha convertit en un dels certàmens més importants del cava a les Terres de l’Ebre i enguany aplegarà un total de 21 empreses que oferiran degustacions i, a més, qui vulga podrà comprar-ne. Alhora també es podran fer degustacions gastronòmiques i els restaurants de la població oferiran menús especials.

Pel que fa a la Fira de Nadal, els assistents trobaran nombroses parades de tot el relacionat amb les festes de Nadal, tant per a fer guarniments com regals. A més dels estands també s’han programat tallers per a adults i petits com decoració amb motius nadalencs en fang i en pauma, com fer sabons de Nadal, els ornaments de l’arbre de Nadal, titelles de dit o com fer un arbre de Nadal, entre altres.

I a l’espai actiu del Casal Municipal es podran veure diferents tipus de demostracions de patchwork, de com fer un centre de Nadal, com s’emboliquen regals, de dolços i l’elaboració de pastes de Nadal.

Així mateix, hi haurà una xerrada-presentació de la darrera obra de Francesca Aliern, Cullerades de vida, que anirà a càrrec de Laura Mur i de la pròpia escriptora.

La Fira de Nadal i la Mostra de Cava són el tret de sortida de les festes de Nadal i un aparador, d’una banda, de l’artesania local i de la Ribera d’Ebre i de l’altra, un referent del món del cava al sud de Catalunya.

La Fira la inauguraran el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, a les 17:30 hores i es podrà visitar fins diumenge a les 21:00 que tancarà les portes a la Rambla. A l’acte d’inauguració han confirmat assistència el diputat provincial, Joan Piñol, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Tera Alta, Cinta Rams i la majoria d’Alcaldes i regidors de la zona.

Fira de Nadal i Mostra del Cava
Dies: 28 i 29 de novembre
Horari Fira de Nadal: dissabte de 16:00 a 21:00 h. Diumenge de 10:00 a 13:00 h i de 16:00 a 21:00 h
Horari de la Mostra del Cava: dissabte de 17:00 a 22:00 h. Diumenge de 12:00 a 14:00 h i de 17:00 a 21:00
Lloc: Rambla d’Ascó, Casal Municipal