Ascó, Tortosa i Tivissa preparen les fires de Nadal per als dos propers caps de setmana

Redacció
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:01h
Ascó celebrarà el cap de setmana vinent, 28 i 29 de novembre, la 7a edició de la Fira de Nadal i la 5a Mostra del Cava. Tots dos certàmens són un important impuls al comerç i al turisme d’Ascó i una oportunitat única per a la promoció econòmica local. El cap de setmana següent serà el torn de les fires nadalenques de poblacions com Tortosa i Tivissa, als nuclis antics respectius.

La Fira d’Ascó reunirá nombroses parades de tot el relacionat amb les festes de Nadal, tant per a fer guarniments com regals. A més dels estands també s’han programat tallers per a adults i petits com decoració amb motius nadalencs en fang i en pauma, com fer sabons de Nadal, els ornaments de l’arbre de Nadal, titelles de dit o com fer un arbre de Nadal, entre altres. I a l’espai actiu del Casal Municipal es podran veure diferents tipus de demostracions de patchwork, de com fer un centre de Nadal, com s’emboliquen regals, de dolços i l’elaboració de pastes de Nadal . Així mateix, hi haurà una xerrada-presentació de la darrera obra de Francesca Aliern, Cullerades de vida, que anirà a càrrec de Laura Mur i de la pròpia escriptora.

Coincidix amb la Mostra del Cava, que s’ha convertit en un dels certàmens més importants del cava a les Terres de l’Ebre i enguany aplegarà un total de 21 empreses que oferiran degustacions i, a més, qui vulga podrà comprar-ne. Alhora també es podran fer degustacions gastronòmiques i els restaurants de la població oferiran menús especials.
 
Tortosa, del 4 al 6 de desembre

Tortosa ha presentat avui la seua fira. Foto: Ajuntament de Tortosa

Pel que fa a la Tortosa, la 8a edició de la Fira de Nadal al Nucli Antic de Tortosa, una convocatòria anual que enguany compta amb 60 paradistes de productes relacionats amb el Nadal, detalls, ornaments, pessebres, avets, gastronomia, etcétera, tal com han anunciat en roda de premsa el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Tortosa, Emili Lehmann, acompanyat pels presidents de l'Associació de Comerciants  del Nucli Antic i de l'Associació de Veïns del Centre Històric-Nucli Antic, Joan Iniesta i Josep Baubí.

Este certamen tindrà lloc el cap de setmana del 4, 5 i 6 de desembre al Nucli Antic de la ciutat, entre els carrers de la Rosa, Taules Velles, plaça de la Cinta, plaça de l'Absis, Croera, Ciutat i Palau, on es podrà creuar pel recentment obert passatge del Forn de la Canonja. A la plaça de l'Absis es concentraran la major part de les activitats pels més menuts, amb un gran espai on tindran lloc atraccions infantils, tallers, concursos, caga-tió (dissabte tarda), i xocolata (diumenge tarda), així com una exposició dels populars "clicks" amb diferents diorames que es trobarà ubicada a la sala multiusos.

Novetats a Tivissa
El mateix cap de setmana, Tivissa acollirà la quarta edició de la Fira de Nadal, organitzada per l’Ajuntament de Tivissa i la Comissió de la Fira de Nadal, amb la col·laboració d’entitats i voluntariat local, empreses i establiments comercials locals i de fora del municipi. Durant els dies de la Fira de Nadal, els carrers i places del nucli antic de Tivissa s’ompliran d’expositors i mostraran la realitat cultural i social de la vila de Tivissa, amb una gran varietat de productes locals, gastronomia, artesania, comerç i altres activitats com degustacions de vi, exposicions, animacions, tallers, demostracions, tomb amb cavalls, atraccions per als més petits i altres actuacions per amenitzar la fira.

Entre les novetats d’esta edició cal destacar la 1a exposició de maquetes de Playmobil instal·lada al Casal Cultural, i una altra exposició de maquetes de fusta ubicada a Ca Valentí. A més, durant els dies de la fira, la plaça del Caragol acollirà una degustació de vins, i a diversos indrets del nucli antic hi haurà diferents tallers com una demostració de fer neules, l’elaboració de figuretes de fusta, una degustació de licors de fruites del bosc, o la realització de dibuixos amb arena.

Entre altres activitats del programa, a la Fira de Nadal de Tivissa hi haurà una animació infantil sobre l’arbre de Nadal, el tradicional Caga Tió, tombs amb cavalls, la presència de l’emissari reial, i demostracions de fer bunyols, gaiates o de com ferrar un cavall.

Pel que fa a actuacions, cal destacar el concert del grup Les Vox, presentant el concert “Vox fan Nadales”, l’actuació de la Tuna Folk pels carrers del nucli antic, titelles,  i l’actuació del grup de música Pio Pio Brass Band per l’entorn de la fira.