Esquerra crida a mobilitzar el vot independentista davant el frec a frec amb Ciutadans a la demarcació

Redacció
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:04h
Avui ha tingut lloc a Tortosa la presentació dels components ebrencs de la candidatura d'Esquerra a les generals.
Avui ha tingut lloc a Tortosa la presentació dels components ebrencs de la candidatura d'Esquerra a les generals. | Esquerra

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya, Albert Salvadó, ha fet avui una crida a la mobilització del votant independentista per guanyar en el frec que es preveu amb Ciutadans a la demarcació. És un dels missatges que ha llençat en la presentació, avui, dels candidats ebrencs que formaran part de les llistes per a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Salvadó ha destacat que “ERC és un projecte col·lectiu que desborda de molt les sigles del partit i per això hem situat dos independents, Jordi Salvador i Miquel Aubà, per encapçalar les nostres llistes per a la demarcació de Tarragona”. El president republicà ha remarcat en els propers comicis el territori s’hi juga molt, “perquè tenim amenaces molt importants que ens vénen de Madrid”.

La candidata ebrenca millor situada a la llista al Congrés, Carme Navarro, en el tercer lloc, ha recordat per la seua banda que “els catalans, no és que no tinguem estat propi, és que en patim un en contra que pren constantment decisions contra els nostres interessos”;  posant com exemple el projecte Castor i el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. Per això, ha anunciat que “Esquerra Republicana ens oferim per ser la millor garantia per defensar les Terres de l’Ebre de les agressions dels governs espanyols, i no se m’acut deixar la defensa del nostre territori en mans de Fernández Díaz, Rivera o Chacón”. Navarro ha assenyalat com a primera amenaça el projecte Castor. Esquerra continuarà demanant el desmantellament total del projecte, que ara està en estat d’hivernació, i exigint que els 4.000 milions d’euros que suma l’obra més els interessos, no els hagen de pagar els contribuents. La segona amenaça que ha apuntat la candidata és el nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. Segons Navarro, Esquerra continuarà denunciant esta amenaça i treballarà perquè Europa siga l’aliada de les Terres de l’Ebre, tot i saber que la millor solució és tenir un estat propi que ens defense davant d’Europa a l’empara dels tractats internacionals. Per acabar, la republicana ha demanat l’execució de projectes pendents, com són la construcció de la guarda de les badies dels Alfacs i del Fangar i de la protecció de la façana litoral entre Riumar i la Punta del Fangar.

Jordi Salvador, cap de llista per la demarcació de Tarragona al Congrés, per la seua banda, també ha assistit a l'acte de presentació de la candidatura a l'Ebre, a Tortosa, i ha destacat la necessitat de tenir presència en tots els espais de decisió. 

Miquel Aubà, cap de llista al Senat per la demarcació de Tarragona, ha situat com a temes clau “les mancances en infraestructures viàries i ferroviàries, per a les quals cal demanar solucions mentre continuem pagant els nostres impostos a Madrid”. Així, ha exigit acabar el corredor mediterrani, l’Autovia A-7  i donar solucions immediates a una N-340 plena d’accidents. També ha fet referència a la millora del tram de l’N-420 entre Móra la Nova i Falset, i a la Variant de Gandesa de l’N-420. Pel que fa a la xarxa ferroviària, ha denunciat que només hi ha 3 estacions obertes a les Terres de l’Ebre, els problemes amb els trens regionals i que no s’aturen els Euromeds a l’estació de l’Aldea. D’altra banda, Aubà ha destacat la paralització del Govern espanyol de la creació d’un Fons econòmic aprovat pel Parlament, derivat de l’impost sobre l’energia nuclear, per oferir una alternativa econòmica a les zones amb centrals per a quan se’ls acabe la seva vida útil i calga tancar-les. Este impost, que comportaria 5 milions d’euros anuals, està recorregut al Tribunal Constitucional.