Demòcrates de Catalunya crea el seu primer comitè regional a l'Ebre

El Centre Cívic de Ferreries, a Tortosa, acull el congrés fundacional del comitè regional a les Terres de l'Ebre | Roger Pedret i Carme Valls són nomenats portaveus

Redacció
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:46h
Roger Pedret, nou portaveu de Demòcrates Terres de l'Ebre.
Roger Pedret, nou portaveu de Demòcrates Terres de l'Ebre. | Cedida
El Centre Cívic de Ferreries, a Tortosa, va acollir este diumenge la celebració del congrés fundacional de la Regió de les Terres de l’Ebre de Demòcrates de Catalunya, el partit conformat, en bona part, pels escindits d'Unió Democràtica. 

Demòcrates de Terres de l’Ebre és el primer comitè regional de la nova formació que s’ha format a Catalunya, "vetllant per un partit transparent, assembleari i compromès amb el territori, amb la llibertat i la amb la Independència de Catalunya", segons exposen en una nota de premsa. Alguns dels compromisos que van manifestar durant l’acte fundacional són "la lluita per una societat més justa i solidària, una economia responsable i una política en la qual s’aprengue a escoltar, reflexionar i actuar amb prudència però amb decisió”, segons va subratllat el diputat provincial Juan José Malrás.

Al congrés hi ha assistit diversos membres del Comitè Nacional Demòcrata, entre ells els portaveus Antoni Castellà i Assumpció Laïlla. També tots els voluntaris demòcrates ebrencs van ser partíceps de l’assemblea. De fet, són els que van votar el manifest de compromís amb el territori, aprovat per unanimitat i també els responsables d’escollir els portaveus regionals, responsabilitat que ha recaigut en Roger Pedret i Carme Valls. Durant les properes setmanes es faran assemblees comarcals i locals on es decidirà la postura del partit en temes com la gestió de l’aigua de l’Ebre i les tradicions de les Terres de l’Ebre, com els bous. 

L'encarregada d'encetar l'acte va ser la nova portaveu portaveu de l'assemblea local de Tortosa, Lidia Saura. Meritxell Roigé, tinent a alcalde de l’Ajuntament de Tortosa va iniciar els discursos polítics de l'assemblea i va posar de manifest la necessitat de mantenir el partit unit per aconseguir un estat lliure. El tancament de l’acte va continuar amb la lectura del manifest a càrrec del rapitenc Ramon Rosales, portaveu del Montsià, que va subratllar "el compromís del partit amb territori". Finalment, Antoni Castellà va cloure l'acte, tot indicant la importància de les Terres de l’Ebre per a Catalunya, “volem igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans, siguin qui siguin i vinguin d’on vinguin”.
 

La sala del Centre Cívic de Ferreries es va omplir per acollir la constitució del partit al territori. Foto: Cedida