Unes 250 persones es manifesten contra les retallades en ambulàncies

La Plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l'Ebre reclama a Salut la celebració d'una consulta vinculant als municipis afectats

Redacció
23 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:19h
Una de les imatges de la manifestació d'este diumenge.
Una de les imatges de la manifestació d'este diumenge. | Carlos Sanchis

Desafiant el mal temps, unes 250 persones convocades per la Plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l’Ebre van manifestar-se este diumenge al pont ‘Lo Passador’, entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.

La setmana passada va iniciar-se la implantació del nou transport sanitari de les Terres de l’Ebre, que el durà a terme l’UTE Egara. La plataforma denuncia que amb este canvi de servei Sant Jaume d'Enveja deixarà de tenir ambulància SVB (Suport Vital Bàsic) nocturna  i també en desapareix una del mateix tipus de les d'Amposta. A Móra d'Ebre, es preveu que el servei siga cobert per una ambulància intermèdia assistida per una infermera i un tècnic, en comptes de la que tenia ara, de tipus SVA medicalitzada, amb un metge. Per últim, a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) es substitueix una ambulància SVB intermèdia per un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR), un vehicle on viatja un metge i un tècnic, que actua en casos d'urgència però que no disposa de llitera per transportar malalts. Precisament, Salut defensa que la reducció de serveis es veu compensat per la implantació d’este VIR, però la Plataforma argumenta que el territori és massa extens. Ho ha explicat Josep Vidiella en declaracions a la Cadena Ser: “El VIR és un avanç important, però només en tenim un per a totes les Terres de l’Ebre i està a l’Ametlla. No és una solució”.

La Plataforma Salvem les ambulàncies reclama a Salut que convoque una consulta a les poblacions afectades per les retallades i que acate el resultat, perquè estan convençuts que la majoria  de la població s’hi pronunciaria en contra.