El Consell de la Terra Alta contracta 11 persones per treballar a la Via Verda i a sis municipis

Redacció
22 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:08h
Quatre dels treballadors es destinen a fer feines de manteniment a la Via Verda.
Quatre dels treballadors es destinen a fer feines de manteniment a la Via Verda. | consell comarcal de la Terra Alta

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha contractat un coordinador i deu treballadors durant sis mesos en el marc del Programa de Treball i Formació 2015, promogut i finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb la col·laboració del Consell Comarcal. La selecció de les persones contactades s'ha fet amb la col·laboració del SOC entre els inscrits aturats majors de 45 anys que no cobren cap tipus de subsidi.

Quatre d'estos llocs de treball es destinen a feines a la Via Verda, en el tram que pertany a la comarca de la Terra Alta, en concret a fer tasques de manteniment i conservació del mobiliari existent, treballs de neteja d'accessos i vorals, i reparació de paviments. La Via Verda és un dels principals actius turístics de la comarca, visitat per milers de turistes al llarg de l'any. La resta de treballadors, 6 concretament, realitzaran tasques de manteniment, millora i conservació a diferents indrets i espais dels municipis d'Arnes, Batea, Bot, la Fatarella, Horta de Sant Joan i el Pinell de Brai.

Les persones contractades rebran una formació de certificació professional, encaminada a augmentar els seus coneixements bàsics en l'àmbit de les noves tecnologies. També es complementarà el programa amb sessions d'orientació i inserció laboral. L'objectiu principal del programa és millorar la qualificació professional de les persones en situació d'atur, mitjançant l'experiència laboral derivada del contracte de treball subvencionat i la formació que han de rebre durant els sis mesos de treball.