Els alcaldes de l'N-340 diuen «prou» i convoquen una mobilització de gran abast exigint la gratuïtat de l’AP-7

S'organitaran talls de trànsit a totes les poblacions de la nacional el proper 11 de desembre a les 15.00 hores

Sílvia Berbís
20 de novembre del 2015
Actualitzat el 23 de novembre a les 10:19h
Un moment de la reunió que ha tingut lloc esta tarda a l'ajuntament de l'Aldea.
Un moment de la reunió que ha tingut lloc esta tarda a l'ajuntament de l'Aldea. | Sílvia Berbís

El alcaldes dels municipis ebrencs per on circula la carretera N-340 consideren que el termini prudent per esperar resultats de les negociacions amb Foment ja s’ha exhaurit, i passen a l’acció. Cansats d’esperar mesures que reduisquen el risc a la N-340 han decidit esta tarda, en el decurs d’una reunió que han mantingut a l’Aldea, convocar una mobilització de gran abast per a l’11 de desembre. La reclamació és unánime i s’avé a allò que se’ls demanava des dels moviments veïnals. Demanen, un cop han comprovat que les bonificacions per als camions a l’autopista AP-7 van per llarg, i la construcció de l’autovia A-7 encara més, que s’aixequen els peatges de l’autopista, un punt que ja van acordar en la primera reunió fa mesos però que havia quedat diluït en les negociacions entre la Generalitat i l’Estat.

“Sempre hem intentat recollir la veu dels veïns, i la gratuïtat de l’autopista és l’únic punt de la moció que ens queda a hores d’ara, així que això és el que demanem, perquè les solucions viàries de les bonificacions immediates i provisionals i l’autovia no arriben”, ha explicat l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. Responen així, amb tota contundència, a les reclamacions que en les últimes setmanes els ha fet arribar la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta i la resta d’entitats que cada dijous organiten talls a la carretera N-340, convidant-los a sumar-se a la seua reclamació unitària. “No podem esperar més, hem de pasar a l’acció, no ho fem perquè sí, és una necessitat quees troben solucions a la sinistralitat d’esta via”, ha afirmat Gaseni.

Així, tots els alcaldes de les poblacions travessades per la nacional, convocaran talls de circulació a n’esta via el proper 11 de desembre, a partir de les 3 de la tarda, i per un período d’entre 30 i 45 minuts, a cada un dels municipis, des d’Alcanar fins a l’Ametlla de Mar. Els alcaldes han explicat que s’estan coordinant amb les Federacions de veïns d’Amposta i Tortosa, i també amb la Federació de Transportistes de Tarragona, que el mateix dia podría sumar-se a la mobilització amb una altra acció per la seua banda, encara per determinar.