Manifestació diumenge a 'Lo Passador' per defensar un servei d'ambulàncies digne a les Terres de l'Ebre

La Plataforma 'Salvem les ambulàncies de les Terres de l'Ebre' denúncia la retallada de serveis

Redacció
20 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:43h
Imatge del cartell de la manofestació.
Imatge del cartell de la manofestació. | Cedida

La plataforma 'Salvem les Ambulàncies de les Terres de l'Ebre' ha convocat per a este diumenge dia 22 a les 12 hores una manifestació al pont 'Lo Passador', entre Deltebre i Sant Jaume per denunciar, coincidint amb el canvi d'empresa adjudicatària del servei d'ambulàncies, que el territori es veurà afectat per la reducció de diversos serveis assistencials, principalment nocturns, en municipis com Sant Jaume d’Enveja, Amposta, l’Ametlla de Mar i Móra d’Ebre. A més, també demanen que els municipis que únicament estan coberts per un servei de 12 hores, com Batea o Xerta, tinguen servei de 24 hores. 

Segons denuncien des de la plataforma, Sant Jaume d'Enveja deixarà de tenir ambulància SVA (Suport Vital Avançat) nocturna  i també en desapareix una del mateix tipus de les d'Amposta. En el cas de la capital de la Ribera d'Ebre, Móra d'Ebre, es preveu que el servei siga cobert per una ambulància intermèdia assistida per una infermera i un tècnic, en comptes de la que tenia ara, de tipus SVA medicalitzada, amb un metge. Per últim, a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) es substitueix una ambulància SVA intermèdia per un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR), un vehicle on viatja un metge i un tècnic, que actua en casos d'urgència però que no disposa de llitera per transportar malalts.

La plataforma ja ha recollit unes 10.000 signatures a peu de carrer i també a travès de la Change.org. Les signatures seran entregades a la Delegació del Govern.