Els veïns demanen als alcaldes que «ensenyen les cartes» i diguen si volen l'AP-7 gratuïta per a tothom

Nou tall a l'N-340 a les Cases d'Alcanar, per primer cop en dimecres al migdia

Sofia Cabanes
18 de novembre del 2015
Actualitzat el 19 de novembre a les 11:44h
Imatge del tall d'este dimecres al migdia a les Cases d'Alcanar.
Imatge del tall d'este dimecres al migdia a les Cases d'Alcanar. | Sofia Cabanes

Imatge del tall d'este dimecres al migdia a les Cases d'Alcanar. Foto: Sofia Cabanes


El moviment veïnal per la gratuïtat de l’AP-7 no afluixa i ha protagonitzat este migdia un nou tall de carretera a les Cases d’Alcanar, que ha inclòs una paella popular. Els veïns han donat a conèixer el contingut d’un manifest i en reclamen l’adhesió dels alcaldes i partits polítics en les seues reivindicacions. “Ni el ministeri ni la Generalitat ni alguns alcaldes estan per la labor. S’omplen la boca de reivindicacions però ningú diu que l’AP-7 sigue gratuïta per a tots i que no s’obligue als transportistes a anar per l’autopista amb unes bonificacions que són uns pagaments. Els polítics han d’ensenyar les cartes i dir clarament a qui defensen”, ha exhortat el portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta, Llorenç Navarro.

El manifest insisteix en la gratuïtat immediata de l’AP-7 “en tot el seu tram per les comunitats de Catalunya i València”, una mesura que seria “provisional” fins la finalització de la concessió a l’autopista.

També reclama que no ha haja “cap tipus de prohibició en l'ús de l’N-340 per als vehicles pesants”. El moviment veïnal reivindica “una AP-7 gratuïta per a tots els vehicles”, una mesura “suficient” com a “arma dissuasiva” per descongestionar l’N-340.

Per últim, els veïns demanen una contrucció “responsable de rotondes a l’N-340, i en tot cas, solament aquelles que afavorisquen la seguretat en les cruïlles dels punts negres, mai per  reduir la velocitat”.

En el tall d’este migdia a les Cases d’Alcanar s’han congregat una cinquantena de persones. Demà, com cada dijous, els talls es repetiran en este mateix punt i també a l’Ametlla de Mar i Vinaròs (Baix Maestrat).
 

Una cinquantena de persones han tornat a tallar, una setmana més, l'N-340. Foto: Sofia Cabanes