La pel·lícula 'Ebre, del bressol a la batalla' busca finançament a Verkami

Redacció
16 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:15h
Una de les escenes de la pel·lícula, amb els 'biberons' a la trinxera.
Una de les escenes de la pel·lícula, amb els 'biberons' a la trinxera. | Cedida

Els productors de la pel·lícula ‘Ebre, del bressol a la batalla’, enregistrada el passat estiu en bona part als espais d’este conflicte bèlic a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, entre altres llocs de Catalunya, ha iniciat una campanya de micromecenatge a Verkami amb l’objectiu de finançar la postproducció i els efectes digitals. El telefilm ha estat coproduït per TV3, Setmàgic Audiovisual i Canal Sur.

Dirigida per Román Parrado (14 días con Víctor ) i escrita per Eduard Solà (Barcelona nit d’estiu i Cites ) s’estrenarà durant el 2016 a TV3, però encara no hi ha una data fixada. La campanya de micromecenatge té l’objectiu de finançar la postproducció i els efectes especials per tal d’aconseguir el màxim realisme en la recreació de la batalla. “Es busca que esta pel·lícula siga un homenatge a tota una generació desapareguda en la crueltat de la guerra, i per això és molt important cuidar al màxim els detalls i l’ambientació que aportaran els efectes especials”, expliquen els productors.
 
S’ofereixen un ampli ventall de recompenses per a tot tipus de mecenes: des del visionat online de la pel·lícula, entrades per la preestrena oficial i visites als escenaris reals de la Batalla de l’Ebre. Es podrà seguir la campanya a través del portal de Verkami i en les xarxes (@ebrefilm i facebook.com/ebrefilm) amb el hashtag #EbreVerkami.

La producció compta amb el suport de l’ICEC, la Diputació de Tarragona, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Consell Comarcal de la Terra Alta així com de nombroses associacions i organitzacions en defensa de la memòria històrica, com ara el COMEBE (Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre), que han participat activament en la realització de la pel·lícula.

El film narra l història de cinc joves de la Lleva del Biberó que van ser cridats a lluitar a la batalla de l'Ebre. Està protagonitzat per l’Àlex Monner ( Cites, Polseres Vermelles ) i l’Oriol Pla ( Merlí, El cor de la ciutat ), i compta amb un planter de nous talents com l’Enric Auquer (El Crac, KMM), l’Artur Busquets (La caída de Apolo ) i l’Emilio Palacios (B&B, El Príncipe ), que interpreten als joves milicians de la Lleva del Biberó. Completen el repartiment la Roser Tapias (La Riera ), Manuel Morón (Celda 211 ) en el paper de Manuel Azaña, i Adolfo Fernández en el paper de Negrín. Per últim, també hi trobem la Kimberley Tell (Velvet ) com a brigadista internacional i el Pol López (El camí més llarg per tornar a casa ).