El moviment veïnal demana als alcaldes unitat davant la reivindicació de gratuïtat de l'AP7

Redacció
12 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:04h
Per dimecres vinent convoquen un nou tall de trànsit a la N-340, a Les Cases d'Alcanar.
Per dimecres vinent convoquen un nou tall de trànsit a la N-340, a Les Cases d'Alcanar. | Vicenç González

Com un clau. Un dijous més, i ja en van vuit, el moviment veïnal ha pres part en el tall de trànsit a la N-340, als tres punts habituals: Vinaròs, Les Cases d’Alcanar, per insistir en la seua reivindicació d’aixecament de peatges de l’AP-7 per alliberar de trànsit l’N-340 i reduir la sinistralitat d’esta via. Àngel Porres, copresident de la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta, que lidera les mobilitzacions, ha demanat als alcaldes del territori per on passa la nacional que s’afegisquen a la demanda de gratuïtat de l’autopista com a mesura “unitària”. En este sentit, el moviment veïnal ha demanat que es posicionen públicament. Porres ha mostrat el seu descontentament pel  contingut de les negociacions que la comissió de seguiment dels alcaldes i el Govern català mantenen amb el ministeri de Foment després de la reunió d'ahir a Madrid, i concretament amb la proposta de desviament obligatori dels camions, amb bonificacions, per l’AP-7.

“Demanem als alcaldes unitat, la solució no és obligar a desviar els camions i fer-los pagar peatge, ells també són víctimes, i no caldrà obligar-los a res si s’aixequen els peatges”, ha afirmat Porres, tot instant també els alcaldes “a dixar-se de reclamar infraestructures en època de crisi i de plans estratègics, perquè el primer ha de ser la gratuïtat, este és el punt que ens ha d’unir”. En este sentit, ha demanat als alcaldes “que es posicionen”, i concretament ha instat l’alcalde d’Amposta a que face un pronunciament públic: “Lamentem que fins ara, en una lluita tant important, no s’haja posicionat”. Per al representant del moviment veïnal, l’únic que s’aconseguix amb les negociacions a Madrid és “marejar la perdiu” i és per això que reclama una veu unitària de tots els representant del territori “per la unitat”.

Els veïns tornaran a tallar la nacional dijous vinent i també dimecres convoquen un nou tall, a Les Cases d’Alcanar, a partir de les 12.45 hores, després del qual celebraran un dinar popular. A més a més, coincidint amb la commemoració, este diumenge 15 de novembre, del Dia Mundial en Record de les Víctimes de Sinistres Vials, han demanat a la ciutadania que diposite una flor junt a la carretera N-340 i face una foto per compartir-la al facebook de ‘Prou!!! AP-7 gratuïta ja’.