Detingut un grup criminal per robatoris amb violència a domicilis de l’Ametlla de Mar i Vinaròs

Els tretze detinguts, que també haurien actuat a muncipis València i Astúries, assaltaven domicilis i colpejaven violentament a les víctimes

Redacció
11 de novembre del 2015
Actualitzat el 12 de novembre a les 15:43h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) adscrits a la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, conjuntament amb agents de la Guàrdia Civil de Castelló i València han detingut 13 persones, d’edats compreses entre els 22 i 39 anys, 12 d’elles de nacionalitat romanesa i una espanyola. Al grup criminal se li atribuix l’autoria de 21 robatoris a domicilis, 18 d’aquests amb violència i intimidació, comesos a les localitats de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), l’Olleria, Ontinyent, Alberic, Agullent i Picassent (València), Vinaròs (Castelló) i Pola de Siero (Astúries).

L’operació ‘Triplet’ s’inicia amb motiu d’una investigació que els Mossos d’Esquadra portaven a terme com a conseqüència d’un seguit de robatoris violents ocorreguts a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), durant el mes de setembre d’enguany. D’altra banda la Guàrdia Civil també va tenir coneixement d’altres fets amb les mateixes característiques succeïts a la localitat de Vinaròs (Maestrat) i a localitats de la província de València. Per este motiu els dos cossos policials van iniciar una investigació conjunta davant diversos indicis que apuntaven que els robatoris podien tenir una mateixa autoria.

“Els detinguts assaltaven els domicilis en horari nocturn i amb els habitants a l’interior, als quals amenaçaven amb armes blanques i colpejaven violentament per tal que els lliuressin els objectes de valor, preferentment joies i diners”, segons expliquen els Mossos d’Esquadra en una nota de premsa. “En cas de no obtenir el que volien s’acarnissaven amb les víctimes. Un cop obtenien el botí tancaven a les víctimes en alguna estança de l’habitatge assaltat i fugien ràpidament”, afegixen.

La coordinació d’ambdós cossos ha permès la detenció dels 13 integrants del grup a les províncies de Castelló i València. Tres d’ells van ser arrestats quan intentaven fugir d’Espanya amb gran quantitat d’objectes sostrets.

La investigació d’aquest operatiu ha estat tutelada pels jutjats d’instrucció núm. 2 de Tortosa, número 3 de Picassent i número 4 d’Ontinyent.