El PSC portarà al Parlament la retallada del servei d’ambulància a l’Ebre

El diputat Carles Castillo denuncia la pèrdua del servei

Redacció
11 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:29h
El diputat Carles Castillo, amb Roig i De la Vega a la roda de premsa a Tortosa.
El diputat Carles Castillo, amb Roig i De la Vega a la roda de premsa a Tortosa. | PSC

El PSC portarà al Parlament la retallada  del servei d’ambulàncies de les Terres de l’Ebre. Així ho ha anunciat avui el diputat al Parlament Carles Castillo que ha denunciat els greuges que patiran els ciutadans del territori amb el nou contracte del servei de transport sanitari urgent a les Terres de l’Ebre. Ho ha fet acompanyat d’Enric Roig, portaveu del PSC al Consell Comarcal del Baix Ebre, i de Manel de la Vega, membre de l’executiva nacional. “És una situació que ens preocupa moltíssim i que certifica el que ja hem denunciat en successives ocasions i que és el canvi de model sanitari imposat pel govern de Convergència”, ha advertit Castillo. A més, ha remarcat “la situació de desgovern” pel fet que “molts alcaldes no hagin conegut aquesta situació fins que no s’ha denunciat per part de la Plataforma Salvem les Ambulàncies”.

EL PSC ha recordat que el nou contracte retalla el servei de quatre ambulàncies, una al Baix Ebre i tres al Montsià.  “Això comportarà la reducció de les hores d’assistència sanitària, deixant sense alguna cobertura les poblacions de l’Ametlla de Mar, Sant Jaume d’Enveja, Amposta i Alcanar”, afirma en una nota de premsa. En el cas de Paüls i Benifallet, “pel fet de no tenir servei d’ambulància d’urgències, el transport tarda més de 20 minuts en arribar”. També, entre altres, queden afectades les ambulàncies de Batea i Xerta que passaran de fer l’horari nocturn a l’horari diürn.  “És bastant irònic que el servei marqui que el personal ha d’estar en marxa en un màxim de 119 segons, menys de dos minuts, i, en canvi, ara hi haurà ambulàncies que tardaran més de 20 minuts en atendre una urgència”, ha denunciat Castillo.

Pe este motiu, Roig ha explicat que ja s’han presentat mocions als ajuntaments, que ja s’han aprovat a Tortosa i Benifallet, demanant al govern que no suprimisca cap servei d’ambulància a les Terres de l’Ebre ni de manera total ni parcial, i que aquelles unitats que en els últims anys han retallat o prestat el seu servei, com són els casos de Santa Bàrbara, Sant Jaume d’Enveja, Batea i Xerta, tornen a funcionar les 24 hores del dia. Roig ha avançat que la moció també es debatrà en el proper ple del Consell Comarcal del Baix Ebre.

De la seua banda, Manel de la Vega ha estat molt crític també amb el departament de Salut ja que considera que “el concurs és una mofa per les Terres de l’Ebre, ja que en cap moment s’ha comptat amb els ajuntaments”.

Els socialistes han anunciat que donen suport a la manifestació convocada per la Plataforma Salvem les Ambulàncies que tindrà lloc el 22 de novembre vinent des del Pont Lo Passador entre Sant Jaume i Deltebre.