Vuit anys d'estadístiques sobre el sector turístic a la Costa Daurada i l’Ebre, en un web

Redacció
09 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:15h
La pàgina web compila les dades estadístiques des del 2006.
La pàgina web compila les dades estadístiques des del 2006.

La pàgina web compila les dades estadístiques des del 2006.


Més de 1.500 taules estadístiques històriques anuals amb paràmetres i indicadors sobre el sector turístic a Costa Daurada i Terres de l'Ebre es troben disponibles en línia al sistema d'informació Tourism Open Knowledge. Es tracta d'un web d'accés lliure amb registre previ que, de forma visual, facilita l'accés directe a la informació estadística sobre el turisme a les comarques de Tarragona des de 2006 fins a 2014.

El web, implementat pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya amb el suport i finançament del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, s'ha presentat avui a l’Espai Jaume Ferrer del PCT, a Vila-seca.

Els indicadors que presenta el web pertanyen a quatre grans grups: oferta d'allotjaments turístics, macromagnituds de demanda turística i ocupació per conèixer volums i dades de conjuntura, perfils de la demanda per saber com són els turistes i preus hotelers de la destinació extrets del mòdul E-Preus del sistema Tourism Data System. Finalment hi ha un bloc amb indicadors de posicionament que permeten comparar Costa Daurada i Terres de l'Ebre amb altres destinacions competidores de Catalunya, a la resta d'Espanya i en l’àmbit internacional.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet ha posat de manifest la importància dotar de coneixement el model econòmic de les comarques de Tarragona i lligar la generació d’este coneixement a la generació de valor social i econòmic per als sectors productius, com és el turisme. El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, ha assenyalat que l’eina Tourism Open Knowledge és un bon exemple de participació conjunta dels agents públics i privats per disposar d’informació que sigui útil per al sector.

Carles Ferrer, vicepresident de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, ha destacat que els establiments turístics, allotjaments, comerços, restauració, serveis, necessiten cada vegada més eines d’informació perquè s’han d’especialitzar i tenir informació de com estem per tal de poder prendre decisions per al futur.

Alícia Orellana, directora tècnica de l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, ha destacat que Costa Daurada i Terres de l'Ebre són unes destinacions avançades pel que fa a xifres estadístiques, amb una producció que ja va començar l'any 2001, fruit de la col·laboració del sector privat i el sector públic, i que ara fa un pas endavant posant a disposició de la societat en general un gran volum d'informació històrica.