Miravet, Prat de Comte, Batea, Rasquera i l’Ametlla de Mar lideren la recollida selectiva a les TE

L'Agència de Residus de Catalunya presenta les dades corresponents al 2014

Redacció
09 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:18h
Recollida selectiva.
Recollida selectiva. | Adrià Costa

Recollida selectiva. Foto: Adrià Costa


Miravet, al capdavant de tots els municipis ebrencs, seguit de Prat de Comte, Batea, Rasquera i l’Ametlla de Mar, lideren la recollida selectiva a les Terres de l’Ebre. Així ho recullen les dades de residus municipals presentades per l’Agència de Residus de Catalunya, on també destaca que, de nou, la Terra Alta està al capdamunt del rànquing de recollida selectiva, amb el Priorat, a tota la demarcació de Tarragona.

Així, Miravet és la població ebrenca amb un percentatge més alt de recollida selectiva, un 69,1%. Un índex al que només s’apropen Prat de Comte (61%), Batea (59,9%) i Rasquera (59,4%). En cinquè lloc, també destacat pel fet que es tracta del municipi amb més habitants dels cinc, 7.300 persones, se sitúa l’Ametlla de Mar (54,1%). Tot i que cap municipi del Montsià s’ha pogut situar entre estes cinc primeres posicions, és la Sénia la població d’esta comarca que presenta un millor índex de recollida selectiva, amb un 44,3%.

Del total dels residus municipals, al conjunt de Catalunya la recollida selectiva neta, un cop extrets els residus impropis —els que no corresponen a la fracció on s’han dipositat— és d’un 31,24%, mentre que al Camp de Tarragona es queda en el 28,46% i, en canvi, a les Terres de l’Ebre assolix el 35,02%.  En concret, al Camp de Tarragona destaca el Priorat, amb un 42,85% de recollida selectiva. Encara millors resultats presenta la Terra Alta, amb un 45,9%. La resta de comarques de l’Ebre presenten percentatges del 37,7% en el cas de la Ribera d’Ebre; 36,4% en el cas del Montsià i finalment un 32,3% el Baix Ebre.

L’any 2014 es van generar a Catalunya 3,6 milions de tones de residus municipals, xifra que implica un lleuger increment, de l’1,7%, respecte el 2013. Al Camp de Tarragona la xifra va ser un 1,46% més alta que l’any anterior. En canvi, a les Terres de l’Ebre es van generar un 3,13% menys de residus que el 2013. Quant a la generació de residus per càpita el 2014, a Catalunya va ser d’1,33 kg per habitant i dia, una xifra molt similar a la mitjana europea de l’any 2013. Al Camp de Tarragona, es va situar en 1,52 kg/hab./dia i a les Terres de l’Ebre, en 1,29 kg/hab./dia. Estes dades, extretes del balanç estadístic de residus municipals de l’any 2014, les ha presentat avui a Tarragona el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, acompanyat pel delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin.