Endesa soterra la línia elèctrica del carrer Croera per alliberar la façana de la catedral

Redacció
02 de novembre del 2015
Actualitzat el 19 de novembre a les 20:52h
Imatge d'arxiu de les obres d'enderroc de les cases de la catedral on s'observa la línia elèctrica que ara ha soterrat Endesa.
Imatge d'arxiu de les obres d'enderroc de les cases de la catedral on s'observa la línia elèctrica que ara ha soterrat Endesa. | Sofia Cabanes

Imatge d'arxiu de les obres d'enderroc de les cases de la catedral on s'observa la línia elèctrica que ara ha soterrat Endesa. Foto: Sofia Cabanes


Endesa està treballant en el soterrament de la xarxa elèctrica aèria de baixa tensió que discorria per les cases del carrer Croera per deixar al descobert la façana de la catedral de Tortosa. Esta intervenció, que realitza la Companyia en col·laboració amb els serveis tècnics de l’Ajuntament, forma part del projecte urbanístic d’obrir el temple al riu que es va iniciar el passat mes de juliol. 

La línia intervinguda transcorria, en el seu origen, per la façana interna de les cases del carrer Croera. Per procedir a l’enderroc d’estes finques, la Companyia ja va desplaçar la línia, de 168 metres de llargada, per la qual cosa va haver d’instal·lar provisionalment quatre suports i un armari de distribució urbana. Amb el seu soterrament, s’arriba al final de les tasques de reforma elèctrica que acabaran deixant la cara de la catedral, ja sí, completament descoberta. 

Amb esta actuació, que ha suposat una inversió de gairebé 9.500 euros, la Companyia s’uneix al projecte urbanístic de l’Ajuntament de Tortosa que a més de fer visible la façana principal de la catedral des del riu Ebre, ha transformat la ciutat i el seu skyline.