Gerard Bargalló deixa l'acta de diputat i Hortènsia Grau torna al Parlament

Amb la dimissió, Podemos i Inciativa «equilibren» la seva representació al grup parlamentari

Guillem RS
30 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:31h

Gerard Bargalló (Podemos) és el cap de llista de CSQEP per Tarragona. Foto: Laia Solanellas.
 

Catalunya Sí que es pot, la formació d'esquerres no independentistes al Parlament formada per ICV, EUiA, Podemos i Equo, ha anunciat que el diputat per Tarragona, Gerard Bargalló, de Reus i de Podemos, ha renunciat a la seua acta de diputat. En el seu lloc serà Hortènsia Grau, d'Iniciativa i de Cambrils, qui serà la diputada per esta coalició d'esquerres. Grau ja va ser diputada a l'anterior legislatura i era la número dos de CSQEP a les eleccions del 27-S per Tarragona.

Segons el partit, la decisió l’ha presa una vegada ha estat composada la taula del Parlament i l'estabilitat de la institució està assegurada tot i que no ha aclarit quin són els motius reals de la seva dimissió. Fa poques setmanes es va destapar un possible frau a la seguretat social d'aquest diputat de Podemos per Tarragona.

Algunes fonts de Catalunya Sí que es Pot consultades per ReusDiari.cat asseguren que hi havia pactes interns entre els partits que havien format la coalició per tal de compensar el grup al Parlament amb integrants d'Iniciativa i de Podemos si els resultats no eren els previstos. Amb la dimissió de Bargalló el partit de Joan Herrera i Dolors Camats recupera una persona al Parlament. L'acord estava pres des del 28 de setembre tot i que s'ha esperat fins després d'haver-se format la mesa del Parlament. La de Cambrils ja participarà en els primers debats d'investidura que estan previstos que arrenquin el proper 9 de novembre.