Els veïns recolliran signatures per demanar a Europa la gratuïtat de l'AP-7

Esta tarda han dut a terme un nou tall de circulació, el sisé, a l'N-340 a Les Cases d'Alcanar, l'Ametlla de Mar i Vinaròs

Sílvia Berbís
29 d'octubre del 2015
Actualitzat el 30 d'octubre a la 13:19h
Vinaròs és un dels tres punts on s'han fet talls de trànsit, a l'N-340, esta tarda.
Vinaròs és un dels tres punts on s'han fet talls de trànsit, a l'N-340, esta tarda. | Pepo Morillo

Un dijous més, sense defallir, el moviment veïnal ha tallat en tres punts del trànsit per l’N-340, a Vinaròs, Les Cases d’Alcanar i l’Ametlla de Mar, per recordar públicament que el risc de circular per esta carretera seguix sense resoldre’s aplicant la solució que veuen més eficaç: imposar la gratuïtat per circular per l’AP-7 en el seu tram ebrenc. Assumint l’amenaça de rebre una sanció administrativa per no haver tallat el trànsit a les 16.00 hores, l'horari autoritzat, sinó a les 17.00 hores, com s’havia anunciat, els convocants contemplen noves accions per ampliar la pressió ciutadana cap a les institucions que han d’aplicar mesures. En este sentit, el president de la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta, Àngel Porres, ha explicat que recolliran signatures per traslladar el malestar ciutadà a Europa i demanar la gratuïtat de l’autopista, i també els transportistes podrien sumar-se a la protesta amb marxes lentes.

“Posarem en marxa una recollida de signatures en l’àmbit estatal per exigir a les institucions europees que s’aplique la solució alternativa de fer gratuïta l’AP-7”, ha afirmat Porres. “D’aquí a tres anys, teòricament, s’acaba la concessió de l’autopista, de manera que l’import de la gratuïtat durant tres anys no és tan elevat, altra cosa és si es volen presentar beneficis per invertir a altres territoris”, ha apuntat. A més, per reforçar el suport a les reivindicacions en l’àmbit estatal, el proper dimarts tenen prevista una reunió amb la Federació Espanyola de Transportistes per tal que se sumi a la protesta. Consideren que la pressió es pot augmentar si els transportistes circulen en marxa lenta per tot el recorregut des de Cadis a La Junquera per tota la línia viària que configuren l’A-7 i l’N-340.

En qualsevol cas, mantindran els talls de trànsit fins aconseguir els seus objectius, avançant-los a partir de dijous vinent a les 4 de la tarda, per adequar-se a les hores de sol. Este és precisament l’horari que tenien permès per tallar avui la circulació, justificat per la conveniència de fer la protesta de dia per qüestions de seguretat en el trànsit. “El director general d’Administració de Seguretat d’Interior, Jordi Jardí, ens va respondre a la comunicació del tall que havíem de fer-lo a les 4, però en 23 hores d’antelació no hi havia marge de reacció i hem mantingut la protesta en l’horari que s’havia anunciat públicament”, ha explicat Porres. Davant d’això, s’exposen a una denúncia administrativa que podria comportar sanció, però en cas que arribe, confien que s’atenga el seu recurs “sabent que en tot este temps hem tingut un comportament fantàstic i creiem que seria contraproduent encendre els ànims de la gent que està lluitant per esta fita”, ha comentat.

Avui han estat una setantena de persones les que han tallat la circulació a l’N-340 a Les Cases d’Alcanar, entorn a un centenar a L’Ametlla de Mar i una trentena a Vinaròs.
 

Una setantena de persones han secundat esta tarda el tall a Les Cases d'Alcanar. Foto: Sílvia Berbís