El Fòrum d'Emancipació a Amposta se centrarà en la inserció laboral i l'emprenedoria

Els 4 i 5 de novembre, a l'auditori de la Fira de Mostres

Redacció
28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:22h
L'alcalde, el regidor de Joventut i el tècnic de l'àrea han presentat els detalls d'esta nova edició.
L'alcalde, el regidor de Joventut i el tècnic de l'àrea han presentat els detalls d'esta nova edició. | Ajuntament d'Amposta

Els joves d'entre 16 i 29 anys tenen, el 4 i 5 de novembre, una cita a Amposta, amb una nova edició del Fòrum d'Emancipació, una trobada que vol ser un referent per als joves de la ciutat en matèria de formació i ocupació. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, el regidor de Joventut, Ramon Bel, i el tècnic de l'àrea, Marc Vidal, han presentat els detalls d'esta nova edició.
L'objectiu del fòrum és apropar als joves totes aquelles eines que tenen a l'abast per poder emancipar-se. "Ha de ser un treball transversal entre polítiques actives d'ocupació, formació i també habitatge", ha dit l'alcalde, qui també ha assenyalat que, a més de treballar en plans de formació i ocupació per als joves d'Amposta, "des de l'Ajuntament també treballem per aconseguir habitatges socials que la gent jove puga llogar".

El regidor de Joventut, per la seva banda, ha destacat que l'objectiu del fòrum es convertir-se en una referència per al conjunt de les Terres de l'Ebre. A més, de cara l'any vinent, el consistori treballa per fer una modificació en el calendari. "El més interessant seria poder fer el fòrum entre els mesos de març i abril perquè es quan hi ha més oferta educativa i de formació", ha afegit Bel.

El Fòrum, que s'inaugurarà el dia 4 a les deu del matí, tindrà lloc a l'auditori de la Fira de Mostres. Enguany, segons ha explicat el tècnic de l'àrea, Marc Vidal, se centrarà en treballar aspectes de la inserció laboral i l'emprenedoria. En concret, el primer dia, el dimecres 4, es tractarà tot allò vinculat a la integració laboral a través del programa de la Garantia Juvenil. El segon dia, el dijous 5, les activitats, tallers i xerrades estaran centrats en el món de l'emprenedoria. "Hi participaran dos joves d'Amposta que són emprenedors i ens explicaran la seua experiència", ha dit Vidal. A més, tal i com ha destacat el tècnic, el fòrum s'ha dissenyat "pensant en què els joves han de participar, a través de dinàmiques i jocs de rol".