L'Ajuntament d’Amposta sanciona i clausura un taller mecànic per operar clandestinament

Redacció
27 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:48h
L'Ajuntament d'Amposta ha ordenat el tancament d'un taller mecànic de reparació de vehicles que operava de forma il·legal, sense la llicència d'activitat pertinent, segons ha informat l’Ajuntament. La falta, considerada greu segons l'article 82.2.b de la Llei 20/2009, ha estat sancionada amb una multa de 5.001 euros, la quantitat mínima per a estos casos, en què la sanció econòmica pot ascendir fins als 50.000 euros.

El tancament d'este taller ha arribat després d'un procés en què “el seu responsable ha estat requerit en reiterades ocasions perquè posés fi a la situació il·legal tramitant la llicència d'activitat i mediambiental”, afirma l’Ajuntament. El primer avís que la Policia Local va fer arribar al propietari data de l'abril del 2013, quan va intervenir el taller després d'una queixa d’un industrial del mateix sector. El 9 de juliol d'enguany, després de reiterats avisos, es va ordenar el tancament provisional de l'activitat, però a finals d'agost el taller continuava treballant sense llicència municipal. És per això que l'Ajuntament ara ha resolt ordenar el tancament de l'activitat i imposar-li la multa econòmica.

Esta decisió es fonamenta també, d'acord amb els informes del departament d'Activitats de l'Ajuntament, basant-se en el fet que "l'activitat il·legal té afectacions sobre el medi ambient ja que genera residus procedents del canvi d'elements, alguns dels quals es consideren perillosos segons la classificació CER".

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha assenyalat que l'Ajuntament "serà implacable amb el compliment de la legalitat". "No es permetran situacions com esta, en què s'incomplix de forma reiterada la llei, una situació que a més suposa competència deslleial per a aquelles persones que, en el mateix sector, tenen tots els seus papers en regla i paguen els seus impostos", ha manifestat, tot afegint: "Estarem amatents per acabar amb estes situacions, siguen del sector que siguen".