Denuncien pintades contra els bous a la ramaderia Mur d’Alfara de Carles

L'Agrupació de Penyes i Agrupacions Taurines mostra el seu rebuig davant d'un acte que asseguren que només ha aconseguit "fer augmentar la tensió".

Sofia Cabanes
26 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:02h
Algunes de les pintades aparegudes dissabte al matí a l'entrada de la ramaderia d'Angelina Mur.
Algunes de les pintades aparegudes dissabte al matí a l'entrada de la ramaderia d'Angelina Mur. | Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre


Bienvenidos a la Edad Media”, “vive y deja vivir”, “tauromaquia abolición” , “la tortura no es cultura” i “la violencia no puede ser un arte”. Són les pintades amb què dissabte al matí es va despertar la ramaderia d’Angelina Mur d’Alfara de Carles. Murs, reixes i fins i tot el terra van aparèixer pintats en el que els defensors de la festa taurina qualifiquen de nou “atac” contra els bous.

Segons ha explicat el president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Ximo Martí, a aguaita.cat, el mateix dissabte la propietària de la ramaderia, Angelina Mur, va presentar denuncia als Mossos d’Esquadra, que es van presentar a la finca per fer l’atestat dels danys.

Martí es mostra profundament indignat i assegura que l’únic que aconsegueixen els animalistes és “augmentar moltíssim la tensió”. “Venen aquí a gravar-no, a denunciar-nos sense fonaments i ara ataquen les ramaderies. Han fet sobreeixir el got”, lamenta.

Martí recorda que no és la primera vegada que les ramaderies d’Alfara són objecte d’atac per part dels animalistes. Segons subratlla, fa aproximadament dos anys van tornar a fer pintades a la mateixa ramaderia d’Angelina Mur i també de Rogelio Martí. “En aquella ocasió no només van fer pintades als murs, sinó que també, van marcar les cares dels animals de la ramaderia de Rogelio Martí. Ells que es fan dir defensors dels animals”, etziba.

Des de l’Agrupació de Penyes i Agrupacions Taurines no sospiten de cap grup animalista en concret, però denuncien que “tot plegat s’ha preparat amb premeditació”. De fet, no és casual que els animalistes escollissen fer les pintades este cap de setmana, ja que Alfara de Carles va acollir la seua fira del rovelló, un esdeveniment que sol portar molta gent al poble i també hi havia una sèrie d’actes programats a la mateixa ramaderia. “Tot estava molt estudiat. Fins i tot van fer pintades amb plantilles amb forma de bou. Es notava que tot estava molt preparat. I ho van fer de nit, amagant-se i sense donar la cara”, lamenta Martí.

L’Agrupació té previst tractar aquest tema en una reunió este dilluns. “Estem farts de rebre amenaces i denúncies infundades. Nosaltres celebrem la festa sota una llei que ens empara”, sentencia Martí.
 

L'entrada de la ramaderia va aparèixer completament pintada. Foto: Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre