L'incendi de Pinell de Brai, extingit

Ha cremat unes vint hectàrees

Redacció
22 d'octubre del 2015
Actualitzat el 23 d'octubre a les 17:49h
Imatges de l'incendi.
Imatges de l'incendi. | Bombers de la Generalitat


ACTUALITZACIÓ | Divendres, 23 d'octubre de 2015, 17:00 | incendi extingit

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit, a les 15.40 hores, l’incendi que es va originar ahir al paratge de les Corrales al Pinell de Brai (Terra Alta) molt probablement a partir d'una guspira d'una crema agrícola. Durant les darreres hores, cinc dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat han estat remullant el perímetre afectat per este incendi que, segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, ha cremat una superfície de 20,3 hectàrees de vegetació forestal i agrícola. 


ACTUALITZACIÓ | Divendres, 23 d'octubre de 2015, 09:00 | Foc controlat

Esta matinada, al voltant de les 01.45 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal que es va declarar ahir a la tarda al paratge de les Corrales del terme municipal de Pinell Brai (Terra Alta).
 
Fins ben entrada la matinada, una vintena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat han continuat remullant la superfície afectada i, un cop s’ha donat per controlat, ja han pogut retirar de forma gradual alguns dels operatius. I, a hores d’ara, continuen treballant en les tasques d’extinció quatre vehicles revisant tot el perímetre per assegurar que no queden punts calents. Durant el matí està prevista la incorporació de dos helicòpters per supervisar la zona afectada i donar suport als efectius terrestres en l’extinció.  
 
Recordem que segons les darreres estimacions l’incendi ha afectat una superfície de 15 hectàrees de vegetació forestal en una zona muntanyosa i allunyada de zona urbanitzada.


AMPLIACIÓ, dijous 23 d'octubre, 19.50 HORES: 15 hectàrees cremades

El foc que s'ha declarat esta tarda al Pinell de Brai està localitzat a prop de la carretera C-43 a l’altura del quilòmetre 4, al sud-oest del nucli de la població terraltina. El foc hauria cremat a hores d'ara unes 15 hectàrees de vegetació. Els Bombers de la Generalitat han aconseguit aturar l'avenç del cap i dels flancs i l'incendi ja no creix en superfície, però encara no està envoltat al 100%. 

La columna de fum és plana perquè a la zona bufa el vent però la topografia és poc profunda i està envoltada de camps de conreu. Al lloc hi treballen ara 23 dotacions terrestres i també han operat mitjans aeris.

INFORMACIÓ, dijous, 23 d'octubre, 17.10 HORES: Declarat un incendi forestal al Pinell de Brai

Sis dotacions aèries i 10 de terrestres treballen en un incendi que s'ha declarat esta tarde al terme municipal de Pinell de Brai. Segons informen els Bombers de la Generalitat, l'avís de foc s'ha rebut a les 15:48 hores i s'hauria iniciat a la vora de la carretera C-43. 

Les tasques d'extinció s'estan veient complicades pel vent que bufa a la zona, per bé que l'extenció cremada no arribaria a les dues hectàrees.