Fòrum Ampost@ Empresa programa quatre ponències d'emprenedors d'èxit

Redacció
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:54h
Cartell promocional del Fòrum Amposta.
Cartell promocional del Fòrum Amposta.

Cartell promocional del Fòrum Ampost@ Empresa.


El 22 d'octubre arriba una nova edició del Fòrum Ampost@ Empresa (#FAME15), organitzat per l'àrea d'Indústria i Empresa de l'Ajuntament. Una jornada que enguany comptarà amb quatre ponències i que té per objectiu sensibilitzar la població en general i en especial els joves en matèria de creació d'empreses i de foment de l'esperit emprenedor. Es tracta d'una jornada en què diversos emprenedors expliquen en primera persona les seues experiències. A més, és un punt de trobada de gent amb inquietuds, amb ganes d’aprendre, també per a tot el teixit emprenedor i empresarial i on s’intercanvien experiències que poden aportar un valor afegit tant a nivell professional com personal.

El Fòrum Ampost@ Empr va comptar l'any passat amb l'assistència de més de 300 persones. "Donarem tot el nostre suport, des de l'àrea d'Amposta Empresa, a aquelles persones que vulguen engegar el seu propi negoci", manifesta l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. De les quatre ponències, l'alcalde n'ha destacat una, la de l'Espai Kowo, un espai
de coworking que s'ha instal·lat a Amposta i que han impulsat l'ampostí David Romaní i l'ulldeconenca Vanesa Escrivà. "És un espai de treball que comparteixen emprenedors i micropimes i els permet establir sinergies entre elles", ha explicat Tomàs.

Per la seua banda, la tècnica de l'àrea d'Indústria i Empresa, Lala Escrivà, ha qualificat de "consolidat" este fòrum que compta amb quatre ponències dinàmiques d'entre 15 i 20 minuts. A més dels responsables de l'Espai Kowo, també hi participaran els responsables de La Juana, empresa dedicada al disseny i la fabricació d'espardenyes de "l'hòstia" impulsada per tres joves, una d'ells exalumna de l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta (Esardi); l'emprenedor de l'ecommerç Ricardo Lop, i l'emprenedor Xavier Verdaguer, que viu entre Barcelona i Silicon Valley.

Els ponents

Espai Kowo, una sala de coworking a Amposta: L'ampostí i enginyer informàtic David Romaní i la dissenyadora gràfica d'Ulldecona Vanesa Cervera són les dues cares que hi ha al darrera d'un projecte pioner a les Terres de l'Ebre pensat i enfocat per a micropimes i autònoms, l'Espai Kowo, la primera sala de coworking ubicada a Amposta. Un espai que freelancers i micropimes poden compartir, tot creant sinergies internes i fomentant el treball en comú. Els dos joves porten un temps investigant sobre el valor afegit del
coworking i estar en contacte amb altres coworkings de Catalunya els ha permès
aprendre com funcionen al dia a dia en realitat. Durant la ponència parlaran sobre
el “coworking lifestyle” i els avantatges i els inconvenients d’esta nova manera
de cooperar i col∙laborar.

La Juana, la reinvenció de l'espardenya de "l'hòstia": Darrera La Juana hi ha els joves Àlex Adell, Natàlia Sales, exalumna de l'Escola d'Art i Disseny (Esardi), i Joan Vicent Ferreres. Es tracta d'un projecte que es va començar a gestar farà cinc anys quan tots tres van decidir iniciar l'aventura emprenedora. Després d'una pluja d'idees van tindre-ho clar i van decidir reinventar un producte tradicional: les espardenyes de "l'hòstia". Les van omplir de
color, actualitzant-les, per recuperar-les. Des de llavors dissenyen i elaboren
diferents models al seu taller a la Salzadella, un petit poble acollidor de la província
de Castelló. Les seves creacions abasten de grans a menuts i tant homes com dones.

Ricardo Lop, gurú de l'e-commerce: Ricardo Lop, de Teruel, és el responsable de l'empresa de comerç digital www.aceros-de-hispania.com, una comerç web que té més d'11 treballadors, 17.000 visitants diaris i ven a més països. A finals del 1998, este "flequer/agricultor reconvertit en comerciant" com ell mateix es defineix a les seues xarxes socials, va descobrir Internet en un curset de correu un electrònic. Va ser llavors
quan va començar de zero un negoci de venda on-line a partir de l'armeria que el
seu germà tenia a Alcanyís. Després de 3 anys van començar a guanyar diners i ara l’empresa, que ven des de navalles, ganivets, espases, carabines i pistoles d’aire comprimit, pistoles per jugar a “paintball” fins a paelles i utensilis de cuina, no para de créixer i són els primers de sortir al buscador Google.

Xavier Verdaguer, directe des de Silicon Valley: Xavier Verdaguer és un emprenedor en sèrie de Barcelona que en els últims 15 anys ha creat diverses empreses d’Innovació tecnològica. És Enginyer Informàtic i Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya i amb estudis d’alta direcció a la Stanford Universtiy (Califòrnia). Va començar la seua trajectòria professional com a Director d’Informàtica del Consulting Taller d’Enginyeries, SA i amb 25 anys va iniciar la seua carrera com a emprenedor en sèrie.

Al 1997, amb 25 anys, fundà la seua primera empresa que sota les marques TMT Factory i BCN Media ofereix serveis d’Enginyeria de Software i Comunicació Multimèdia. Fou Director General de TMT Factory durant 11 anys. En esta etapa, va superar la crisi del sector tecnològic del 2001, va situar TMT Factory a nivell internacional amb 50 treballadors i va treballar per a clients com Gas Natural, Deutsche Bank, Barceló Hoteles o JCDecaux.

En l’actualitat viu a Palo Alto (Califòrnia) on va fundar al 2010 Innovalley una empresa que desenvolupa roba intel·ligent fusionant creativitat de Barcelona amb tecnologia americana d’última generació. Innovalley té en el seu accionariat a l’enginyeria BConsulting, l’estudi d’innovació Haiku, la tèxtil Cooking Labs i el centre de recerca Cetemmsa. Innovalley també realitza recerca amb la Stanford University i ven els seus productes a través del web www.innovalley.us Verdaguer també ha fundat al Silicon Valley de Califòrnia l'empresa de desenvolupament de software Seven4seven i el Centre de Creativitat Imagine per a la generació d'idees disruptives que canviïn el món i per canviar la vida de les persones que participen en la creació d'estes idees. Xavi és l’impulsor del projecte Supertramps per compartir a la xarxa moments de felicitat.