Peníscola calcula un impacte mediàtic de 31 MEUR gràcies a «Joc de Trons»

Redacció
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:01h
Daenerys Targaryenm o Khaleesi, a Joc de Trons
Daenerys Targaryenm o Khaleesi, a Joc de Trons

Daenerys Targaryenm o Khaleesi, a Joc de Trons.


Des que el passat 4 de juny, la productora de «Joc de Trons» informava oficialment que Peníscola acolliria el rodatge de part de la sisena temporada de la popular sèrie de televisió, l'interès dels mitjans de comunicació nacionals i internacionals per esta nova localització ha crescut exponencialment.

L'Ajuntament del municipi del Baix Maestrat ha sol·licitat a una empresa de consultoria especialitzada l'anàlisi de l'impacte mediàtic de la superproducció per poder valorar la repercussió del rodatge. Segons ha exposat l'alcalde del municipi, Andrés Martínez, des de l'anunci oficial a l'estiu i fins ara  s'han produït "més de 4.000 referències en premsa nacional i internacional, amb un impacte econòmic que supera els 31 milions d'euros", xifra que "l'Ajuntament no hagués pogut assumir ni en més de 200 anys, atenent al pressupost per a publicitat anual" ha explicat.

Mitjans digitals de l'Estat Espanyol, Estats Units, Austràlia, Gran Bretanya, Alemanya, Àustria i Llatinoamèrica han publicat fins a dia d'avui 3.923 notícies registrant un impacte en gairebé dos mil milions d'usuaris únics en línia (1.953.667.521), el cost estimat del qual està estimat en 29 MEUR (29.655.756 €). La premsa escrita ha ofert 449 notícies, generant una audiència estimada de gairebé 33 milions de lectors (32.962.342) amb una tirada de més de 11 milions d'exemplars, el valor econòmic s'ha quantificat en 813.629,48 €.

Pel que fa als mitjans audiovisuals s'han generat gairebé 50 peces en informatius de caràcter nacional en prime time, amb un impacte mediàtic quantificat econòmicament amb gairebé un milió i mig d'euros, 938.154 € en ràdio i 406.438,6 € a la televisió.

La xifra exacta fins al dia 7 d'octubre ascendeix a 31.813.977 €, import que "amb tota seguretat anirà multiplicant fins a l'estrena i fins i tot a posteriori d'aquest", ha augurat Martínez.

El rodatge es trasllada a Almeria
Durant estos dies de rodatge, que van començar divendres i van acabar dilluns, Peníscola s'ha convertit en Meereen, la ciutat presa per Daenerys Targaryen. 

El desmuntatge dels escenaris i les carpes es prolongarà encara diverses setmanes. Ara l'equip de la HBO es traslladarà fins a Almeria, on està programat que continue el rodatge a Espanya de la sisena temporada de la sèrie.