L'Hospital de Móra d'Ebre reobre els dos quiròfans afectats per les obres

Andreu Prunera
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:41h

Entrada de l’hospital de Móra Foto: delCamp.cat


L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha reobert els dos quiròfans que, des de fa un mes, tenia fora de servei per les obres d’adaptació a la normativa contra incendis. El centre torna a comptar, així, amb les tres sales d’operacions després que durant el mes de setembre només haja tingut un quiròfan disponible, dedicat a urgències, i que va obligar a posposar totes les operacions programades. A finals d’any està previst tancar un quiròfan per obres.

El director de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, Òscar Ros, assegura que, tot i comptar només amb un quiròfan “no hi ha hagut cap afectació en la qualitat de l’assistència a les urgències” i destaca que “durant les properes setmanes s’intensificarà l’activitat als quiròfans en almenys tres tardes a la setmana” per tal de recuperar les operacions que hi havia programades al setembre i que s’han hagut de posposar. El director del centre assenyala que “ja s’ha superat la part més crítica de la intervenció a l’edifici”, que ha obligat a tenir només un quiròfan disponible, i ara “la coordinació serà més senzilla”.

Les obres també afecten actualment una part de l’apartat d’hospitalització, on hi ha dotze habitacions tancades per obres. En els propers dies també s’haurà de tancar una part de les urgències. Ros destaca que “l’activitat continuarà amb la màxima normalitat a urgències, tot i que s’haurà de tancar un box de forma ocasional, no hi ha prevista una gran afectació”.

El proper 21 de desembre està previst que l’Hospital tanqui l’únic quiròfan que a dia d’avui encara no ha estat afectat per les obres i que es duran a terme durant les vacances de Nadal aprofitant que disminueix l’activitat quirúrgica al centre.