Les entitats veïnals tallen l’N-340 a Alcanar i l’Ametlla per reivindicar la gratuïtat immediata de l’AP7

La protesta evidencia les discrepàncies entre les federacions de veïns i els alcaldes a l'hora de reivindicar mesures contra la sinistralitat de la via

Sofia Cabanes
01 d'octubre del 2015
Actualitzat el 02 d'octubre a les 16:45h
Un centenar de persones han tallat la carretera just davant del pont del riu Sénia, límit administratiu entre Catalunya i el País Valencià.
Un centenar de persones han tallat la carretera just davant del pont del riu Sénia, límit administratiu entre Catalunya i el País Valencià. | Sofia Cabanes


Unes 200 persones a l’Ametlla de Mar i un centenar més a Alcanar han tallat simultàniament l’N-340 esta tarda per reclamar la gratuïtat immediata de l’autopista AP-7 entre l’Hopistalet de l’Infant (Baix Camp) i Peníscola, al (Baix Maestrat) com a mesura per a pal·liar l’alta sinistralitat de l’N-340, on durant el 2015 s’ha cobrat la vida de 13 persones al tram ebrenc.

Esta és la segona setmana consecutiva que es talla la via. La protesta ha estat convocada novament per les Federacions de Veïns de Tortosa i Amposta, que han agafat el lideratge de les protestes i han evidenciat les discrepàncies amb els alcaldes de la zona sobre les reivindicacions que cal fer davant el govern central.

Els alcaldes han proposat entrar mocions als plens dels ajuntament per reclamar la represa de la redacció del projecte del tram ebrenc de l'autovia A-7, i que, mentrestant s’adopte a l’AP7 el model aplicat a la N-II a Girona, és a dir, desviar obligatòriament els vehicles pesants per l'autopista AP-7 amb bonificacions i la gratuïtat de l'AP-7 per al trànsit intern de les Terres de l'Ebre. Les entitats veïnals, però, aposten per  entrar mocions amb un sol punt, la gratuïtat immediata de l’AP7 entre Peníscola, al Baix Maestrat, i l’Hospitalet de l’Infant.
“Des del primer moment hem tingut clar que la solució immediata és obrir l’AP7. La nostra intenció és tallar fins que s’aconseguisca la mesura. Que la barrera a l’autopista s’aixeque i no es cobre a ningú”, ha manifestat Llorenç Navarro, president de la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns.  

Navarro ha estat dur amb la postura dels polítics i ha acusat el Govern de Tortosa de desviar les prioritats en la reivindicació. “Tortosa ha manat molts anys i així ens ha anat”, ha etzibat durant els parlaments de la protesta. “El que han de fer els polítics”, ha dit, “és implicar-se de veritat, menys comèdies, i que quan entrem mocions als ajuntaments demanessem el mateix que demanem els veïns”.

Durant el tall de la carretera també s’ha fet un minut de silenci per recordar les víctimes de l’N-340. A la protesta d'Alcanar també han acudit l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el d'Añcanar, Alfons Montserrat. Els pròxims talls de carretera es realitzaran a les Cases d’Alcanar i entre l’Ametlla i l’Ampolla la setmana que ve. 
 

La protesta reivindica la gratuïtat immediata de l'AP7. Foto: Sofia Cabanes