Els veïns tallen l'N-340 per la gratuïtat de l'AP-7 després de 66 morts en 5 anys

Unes 150 persones se sumen a la protesta convocada entre Alcanar i Vinaròs per les Federacions de Veïns de Tortosa i Amposta | El tall de trànsit, durant 45 minuts, provoca llargues cues de vehicles

Sílvia Berbís
24 de setembre del 2015
Actualitzat el 25 de setembre a les 9:22h
La gratuïtat immediata de l'autopista AP-7 és la mesura que reclamen amb urgència els veïns.
La gratuïtat immediata de l'autopista AP-7 és la mesura que reclamen amb urgència els veïns. | Sergi Aznar

Una llarga cua de vehicles, majoritàriament camions, però sobretot cridar l’atenció, com pretenien, és el que han aconseguit entre les més de 150 persones que avui han acudit a la convocatòria de les Federacions d’Associacions de Veïns d’Amposta i Tortosa per tallar la circulació a la carretera N-340. El tall, que s’ha allargat durant 45 minuts al límit dels termes municipals d’Alcanar i Vinaròs, respon a la reivindicació d’aconseguir la gratuïtat de l’autopista AP7, al seu pas per les Terres de l’Ebre, com a mesura més ràpida i efectiva per aturar la sinistralitat de la N-340, amb una xifra que parla sola: 66 morts en 5 anys.
 

Els presidents de les Federacions de Veïns convocants. Foto: S. Aznar

“Això només ha estat el començament”, ha advertit el president de la Federació de Veïns d’Amposta. De fet, han anunciat la seua voluntat de convocar talls setmanals en diversos punts de la N-340, de manera que continuaran la setmana que ve amb dos noves accions a la mateixa hora (18.15 h.), de nou a Alcanar i també a L’Ampolla o L’Ametlla de Mar. “Volem que ens prenguin seriosament, que estem lluitant per tal que no hi hagin més víctimes”, ha afirmat, tot lamentant “unes carències viàries brutals i una deixadesa de fa molts anys que fa que les Terres de l’Ebre hagen dit prou”. Els veïns han fet un minut de silenci per les víctimes tot reclamant “utilitzar gratuïtament un espai que ens fa falta”, en referència a l’aixecament dels peatges de l’autopista.

“La idea és no aturar-nos, ser una gota malaia per a que el govern de l’estat i el govern de la Generalitat se’n donen compte que aquí hi ha un problema greu, que la gent es dixa la vida a la carretera i que la solució és fer l’autopista gratuïta ja”, ha exigit el president de la Federació tortosina, Josep Baubí, qui també ha demanat a la gent de les Terres de l’Ebre que vaja sumant-se a les properes mobilitzacions.
 

El tall de trànsit s'ha allargat durant 45 minuts. Foto: S. Aznar

Els veïns consideren un “nyap” la mesura provisional d’instal·lar cons per evitar avançaments de vehicles en alguns trams de la nacional i advertixen que “per ser una zona de vent, els cons es mouen i encara es poden provocar més accidents”. “Sort que no ens van convidar a la taula on van decidir posar cons i fer rotondes perquè als 10 minuts s’haguéssen quedat sols”, ha afegit Navarro. Al seu parer, esta és una mesura “que han pres per a que no hi hagen més morts ara que venen eleccions, aquí la solució immediata és l’autopista gratuïta, la resta és perdre el temps”, ha conclòs.

A la protesta s’hi ha afegit alguns alcaldes, com el de l’Aldea, la Ràpita i el Perelló, i també representants de partits polítics com la CUP, CiU, el PSC i ERC. Igualment li han donat suport els sindicats UGT, CCOO i USOC de les Terres de l’Ebre. La cua de vehicles ha arribat des del riu Sénia fins a la cimentera Cemex i continuava pel terme de Vinaròs.