Garzón: «Les reformes laborals del PP han tirat endavant gràcies a CiU»

El líder d'IU i diputat Alberto Garzón ha acompanyat membres de la formació a una reunió amb representants sindicals

Redacció
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:06h
Garzón s'ha reunit amb representants sindicals i ha fet un acte amb la premsa a Tortosa.
Garzón s'ha reunit amb representants sindicals i ha fet un acte amb la premsa a Tortosa. | Sílvia Berbís

El diputat i candidat d’Izquierda Unida (IU) a la presidència del Govern espanyol, Alberto Garzón, ha fet campanya avui a Tortosa per fer visible el seu suport a la candidatura de Catalunya Sí que es Pot. El líder IU ha mantingut una reunió amb representants dels sindicats CCOO, UGT, USOC i Unió de Pagesos i ha pres el pols als principals problemes que patix el territori, el qual, ha dit, “necessita un procés de reindustrialització i recuperació de llocs de treball”, i també resoldre importants entrebancs viaris. Qüestions, ha dit, que precisen d’inversió i de “voluntat política”, i ha recriminat l’Estat i també els governs de CiU de no haver-la tingut.

“Els sindicats ens han dit que la situació aquí és més dolenta que la que existeix a la resta de Catalunya, és una zona oblidada, per la Generalitat i per l’Estat, que patix la cisi econòmica i les conseqüències de la gestió neoliberal de la crisis”, ha remarcat Garzón, tot advertint que “si es consoliden les polítiques neoliberals a conjunt de l’Estat amb el PP i a la Generalitat amb CiU encara será pitjor”. Segons el líder d’IU, cap dels dos partits “no defensen la reindustrialització, sino sectors de baix valor afegit, i cal fer entendre que cla que hi hagin governs que puguen posar en marxa alternatives”. Caldrà inversió, ha dit, i voluntat política, també per resoldre els problemes relacionats amb els transports, amb l’N-340 i altres carreteres on s’estan produïnt morts d’una manera dramàtica”.

En un àmbit més general, també ha culpat CiU “d’haver tirat endavant les reformes laborals del 2010 i del 2012”, primer amb la seva abstenció i després amb seu el vot favorable. Segons Garzón, en estes eleccions “ens estem jugant en una forma de viure i una forma d’entendre les relacions laborals”. “Les reformes laborals del 2010 i del 2012 han estat profundament regressives i profundament lesives per als drets dels treballadors i no està de més recordar que ambdues reformes laborals han tirat endavant gràcies a l’abstenció i aprovació de CiU”, ha afirmat. Segons Garzón, “Convergència, PP i C’s sempre han compartit projecte polític de transformació, en regressió, en retallades”. Davant d’això, Garzón ha reivindicat “no solament justícia social i laboral i drets del treball, sinó també el dret a decidir-ho absolutament tot. Que el poble català pugui decidir el model d’Estat, però també que puguin decidir en termes de pensió, educació, sanitat i tots els serveis públics que CiU ha estat retallant en els últims anys i que es  podria revalidar si Mas torna a guanyar aquestes eleccions”. Finalment, ha tornat a insistir a qualificar C’s “com la marca blanca del PP” i “sostén del bipartidisme”.