Catalunya Sí que es Pot es compromet a retirar l’augment de taxes universitàries

Redacció
21 de setembre del 2015
Actualitzat a les 21:28h
L'eurodiputat Ernest Urtasun, en l'acte d'este migdia al Campus TE de la URV.
L'eurodiputat Ernest Urtasun, en l'acte d'este migdia al Campus TE de la URV. | ICV

Catalunya Sí que es Pot ha llençat avui a Tortosa un compromís en matèria d’ensenyament per al cas que governe o tinga influencia en el govern català que surta de les urnes el proper 27S. Recollint i fent seues les critiques a l’augment de les taxes universitàries i en defensa d’uns serveis públics de qualitat, especialment l’àmbit de l’educació i la formació universitària, ha exposat la seua voluntat de retirar-les. Així ho han destacat els líders de la formació, amb l’eurodiputat Ernest Urtasun al capdavant, que han explicat el seu programa als jóvens durant un acte este migdia al Campus Terres de l’Ebre de la URV.

Urtasun, en base a la seua experiencia com a eurodiputat, ha defensat que la gent puga votar diumenge sense por ni amenaces de sortir de la Unió Europea, tot afirmant que Catalunya ha de fer avançar el procés en el marc d’Europa i que no hi ha de sortir “en cap cas”. Per fer-ho ha defensat la celebració d’un referéndum amb reconeixement internacional perquè no fer-ho conduix, afirma, a una posició de debilitat. En l’àmbit territorial l’eurodiputat també ha recriminat CDC que no haja estat sempre defensant el riu Ebre a Europa, una tasca que, ha destacat, sí que fa la formació a la que representa i ell mateix.

L’acte ha comptat també amb la presència dels coordinadors nacional i territorial de Joves d’Esquerra Verda, Pau Planelles i Laia Bítem respectivament, i el candidat i membre de Podem de la Ràpita, Roque Giménez.